Vezane sajlom tukli ih celu noć

Izvor: Politika, 30.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vezane sajlom tukli ih celu noć

Maskirani napadači maltretirali i povredili dve žene dok im nisu oteli pare i pobegli

Vranje – Stojanka Vasić (59) iz sela Straža nadomak Gnjilana teško je povređena kada su je kasno preksinoć u porodičnoj kući napala tri maskirana razbojnika. Posle ukazane prve pomoći u Šilovu hitno je zbrinuta na hirurško odeljenje vranjskog Zdravstvenog centra. Kako za naš list kaže dr Nenad Nedeljković, dežurni hirurg, iako sa teškim telesnim povredama >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << opasnim po život, ženi za sada život nije ugrožen.

– Pacijentkinja je na odeljenje dovezena u izuzetno teškom stanju sa ozbiljnim povredama glave, levog oka, jagodičaste kosti, podlivima na licu i drugim delovima tela i grudnog koša nastalih od udaraca tvrdim predmetom. Ukoliko dođe do pogoršanja, s obzirom na teške povrede glave, spremni smo da odmah reagujemo i bolesnicu hitno pošaljemo na nišku Neurohiruršku kliniku – kaže dr Nenad Nedeljković.

Iako u veoma teškom stanju, Stojanka je uspela nekako da nam objasni šta joj se dogodilo:

– U gluvo doba noći tri maskirane osobe su mi upale kuću. Uperili su mi baterijsku lampu u lice, i počeli da viču: „Gde ti je oružje, daj nam oružje”. Zatim su tražili pušku, pa onda pištolj. Kad god bi im odgovorila da nemam oni bi me udarali još žešće nekim čvrstim predmetom. Nisam mogla da vidim jer naše selo Straža nema struje. Onda su počeli da tuku i rođaku Vukicu koja je došla kod mene. Udarali su je, ali ne toliko, jer su došli od mene da traže novac – priseća se starica i nastavlja:

– Cele noći su nas tukli i psovali, čas na srpskom, čas na albanskom jeziku. Govorili su svakakve vulgarnosti, pretili, lupali. Onda su počeli da traže da im dam ključ od susedne prostorije, a zatim me vezali sajlom. I zapušili usta da ne vičem. Kada su pronašli ključ i otključali prostoriju i našli to što su tražili, onda su, pred zoru, pre nego što će da napustiti kuću, počeli i mene i Vukicu tako vezane sajlom, zavojem i konopcem, da udaraju rukama i nogama zbog čega smo klonule.

Vezane Stojanku i njenu rođaku Vukicu, koja je nešto lakše povređena, slučajno je pronašao meštanin Straže koji je došao da je obiđe. Obavestio je nadležne organe, a Stojanku i Vukicu su hitno odvezli u ambulantu u Šilovu. Prema rečima Stojanke, maskirani napadači su joj iz kuće odneli 11.000 evra i druge vrednosti. Istraga o ovom slučaju koji je uznemirio preostale Srbe je u toku.

A. Davinić

[objavljeno: 31/03/2009]
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Brutalno prebijena

Izvor: Kurir, 31.Mar.2009, 06:37

VRANJE - Stojanka Vasić (59) u selu Straža nadomak Gnjilana zadobila je preksinoć teške telesne povrede opasne po život, kad su u njenu kuću upala trojica maskiranih razbojnika koja su je prebila i opljačkala. Trojica zasad neidentifikovanih napadača nesrećnoj ženi ukrali su 11.000 evra i druge...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.