Veliko hapšenje na jugu Srbije: Nedozvoljen prelaz državne granice

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 17:12

Veliko hapšenje na jugu Srbije: "Nedozvoljen prelaz državne granice"

Pripadnici MUP-a uhapsili su 5 osoba osumnjičenih da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštila je PU Vranje.

Policija je, u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Vranju, uhapsila S. S. (57) iz Preševa, kao i D. D. (35), D. N. (46), I. T. (44) i I. S. (37) iz Vranja, dok će zbog istog krivičnog dela protiv 56-godišnjeg muškarca iz Vranja biti podneta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krivična prijava u redovnom postupku.

Oni se sumnjiče da su, kao pripadnici kriminalne grupe, po prethodnom dogovoru i uz novčanu naknadu od 200 do 600 evra po grupi iregularnih migranata, omogućili nedozvoljen tranzit kroz Srbiju do Beograda, Vrbasa, Sombora i Subotice za više od 50 migranata, u cilju njihovog nedozvoljenog prelaska granice sa Hrvatskom i Mađarskom.

U pretresu stanova i drugih prostorija osumnjičenih pronađena je i oduzeta veća količina stranog novca, tri automobila, osam mobilnih telefona, dok su u kući I. T. pronađena 22 metka, pa se on sumnjiči i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Akciju su sproveli pripadnici Policijske uprave u Vranju, u saradnji sa žandarmerijom, Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Regionalnim centrom granične policije prema Severnoj Makedoniji.

Petorici privedenih određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti predati tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.