Večita borba za bolje sutra

Izvor: Vranje-online.com, 04.Maj.2015, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večita borba za bolje sutra

Siromašnoj i zlostavljanoj majci četvoro dece, 41-godišnjoj Radmili Drljači, nastanjenoj u Vranju, reporteri "Vesti" uručili su donaciju od 90 AUD, dar dobročinitelja Ljiljane i Slobodana Joksića iz Sidneja.

- Ovaj prilog je za nas bio veliki kao kuća. Pomogao nam je pre svega da kao svi pravoslavci proslavimo Vaskrs, da na trpezi imamo od svega pomalo. Meni je puno srce jer su se deca najviše obradovala jajima i mesu. Zato hvala ovoj divnoj porodici iz Australije.Doneli >> Pročitaj celu vest na sajtu Vranje-online.com << su veliku radost deci - Draženu, Klaudiji, Dijani i Nemanji. Sve im se pozlatilo! Imamo ogromnu nadu da će jednom i nama krenuti nabolje, a najveća naša želja jeste da živimo od sopstvenog rada, da sami sebe izdržavamo. To ide teško jer posla nema, ni za mene, ni za Dražena. Živimo sirotinjski, ali pošteno. Za sada nam je najvažnije da ne trpimo ničije nasilje - kaže Radmila, izbeglica iz Bihaća, zahvaljujući se svim dobrotvorima, zemljacima iz dijaspore, kao i pojedincima iz Srbije i Vranja.

- Živimo u iznajmljenom stanu od socijalne pomoći i dečjeg dodatka što je taman toliko da isplatimo troškove stanovanja. Za sve ostalo pored donacija brinuli smo se Dražen i ja. Radili smo privatno, dan-danas čistim po kućama, a Dražen je radio u jednoj privatnoj fabrici, ali za višemesečni rad nije dobio ni dinar - priča Radmila, koja je uz pomoć dobrotvora spasla svoju porodicu, pobegavši od pomahnitalog supruga, zlostavljača sa Vlasine Okruglice u Vranje.

Kad je bilo najteže, zahvaljujući brojnim prilozima u novcu, obući, odeći, hrani, uspela je da stane na noge i da njeno četvoro dece nađu preko potreban mir.

Izvor: Vesti Online

Nastavak na Vranje-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vranje-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vranje-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.