Veče posvećeno Aleksandru Skrjabinu

Izvor: juGmedia, 13.Avg.2015, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veče posvećeno Aleksandru Skrjabinu

VRANJE – U okviru festivala “Piano Summer”, u 17.30h, u Galeriji Narodnog Muzeja u Vranju, biće održano predavanje povodom obeležavanja 100 godina od smrti Aleksandra Skrjabina, na kome će govoriti Nebojša Todorović i Marija Dinov Vasić. Kako je planirano, nakon predavanja, u 20.00h u Domu Vojske, Vranjancima će se predstaviti Miku Neubert, pijanistkinja rođena u Tokiju gde je i završila Tokyo University of arts. Usavršavala se na Univerzitetu u Hanoveru u Nemačkoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Predaje klavir na Muzičkoj školi u Minhenu.

Aleksandar Skrjabin je  najznačajnije muzička ličnost ruske muzike na razmeđi između 19. i 20.veka, a ove godine se obeležava 100 godina od njegove smrti.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Vranje,   Japan

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Miku Neubert na “Piano Summer”-u

Izvor: Vranje-online.com, 13.Avg.2015

U okviru festivala “Piano Summer”, u 17.30h, u Galeriji Narodnog Muzeja u Vranju, biće održano predavanje povodom obeležavanja 100 godina od smrti Aleksandra Skrjabina, na kome će govoriti Nebojša Todorović i Marija Dinov Vasić. Kako je planirano, nakon predavanja, u 20.

Nastavak na Vranje-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.