Izvor: JUGpress.com, 06.Avg.2020, 20:45

Vandalski čin ispred Pozorišta u Vranju

VRANJE

Ljudi kradu sve i svašta. Neko iz obesti, neko iz potrebe, jer baš to nema pa nije zgoreg ukrasti, pa makar bile to i žardinjere bez kojih se može.

Baš to se desilo u Vranju ispred ulaza u zgradu Pozorišta ”Bora Stanković”.

“Njihov nestanak su primetili radnici koji prvi dolaze na posao. U roku od pola sata su obavešteni policija i komunalna policija, kaže direktor ove kulturne ustanove Nenad Jović,

“Žardinjere sa >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ukrasnim cvećem koje su se nalazile ispred ulaznih vrata zgrade pozorišta su nestale u noći između 4. i 5. avgusta. Njihova vrednost nije velika, dve do tri hiljade dinara. Prvi su primetili radnici koji prvi dolaze na posao portir i zaposleni u administraciji. U roku od pola sata su obavešteni policija i komunalna policija. Iskreno se nadam da će se počinioci ovog dela privesti pravdi i adekvatno sankcionisati, a ovaj čin najoštrije osuđuju rukovodstvo grada i pozorišta, kao i sva dela gde se nelegalno otuđuje i oštećuje svojina grada”, kaže direktor Jović.

Žardinjere koje su krasile obnovljeno Pozorište “Bora Stanković” jednostavno su odnesene kolicima. Snimci kamera sa video nadzora zabeležile su nesvakidašnju scenu u kojoj je stariji čovek doterao kolica do zgrade vranjskog teatra, a onda u njih utovario dve žardinjere i odneo ih pretpostavlja se svojoj kući.

Načelnik Komunalne policije Ivica Tašković kaže da su njihove patrole izašle na lice mesta i obavili razgovor sa direktorom Pozorišta.

“Policija je odmah krenula sa uviđajem i pregladala snimke kamera. Fotografisali smo lice mesta. Podneli smo krivičnu pijavu. Pogledali smo snimke sa okolnih zgrada, zabeležen je sam čin, postupak odnošenja i otuđenja. Mislim da ćemo vrlo brzo da rešimo i ovo, nažalost, neprimereno ponašanje”.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.