Izvor: JUGpress.com, 01.Apr.2021, 18:05

Vakcinišimo se i pokažimo odgovornost

VRANJE

U Sportskoj hali u Vranju se vrši imunizacija stanovništva prvom i drugom dozom raspoloživih vakcina.

medicinske ekipe su građanima dostupni svakog dana od 8 do 20 sati.

Slavoljub Trajković je, u četvrtak, primio prvu dozu kineske vakcine Sinofarm. Posle vakinisanja izjavio je da se dobro oseća.

„Za vakcinu sam se prijavio putem portala eUprava i posle nekoliko dana, dobio sam poruku da danas dođem da se vakcinišem. Imao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sam zdravstvenih problema, čekao sam i preporuku lekara i kada je doktor rekao da mogu odmah sam se prijavio za vakcinu“, kaže Trajković.

Zorica Kostić je primila drugu dozu kineske vakcine.

„Nakon vakcinisanja prvom dozom nisam imala nikave zdravstvene probleme i nadam se da će sada sve biti dobro. Posle prve vakcine, nastavila sam da se pridržavam svih propisanih epidemioloških mera, nosila sam masku, nema druženja kao nekada i obavezno vodim računa o rastojanju. Isto tako ću da nastavim, bez obzira na to što u mom okruženju među prijateljima i poznanicima ima dosta vakcinisanih“.

Ljudi treba da imaju dovoljno informacija o zdravlju i o potrebnim uslugama da bi na odgovarajući način vodili računa o svom i zdravlju svojih porodica, kaže direktorka Zdravstvenog centra u Vranju dr Ljljana Antić.

Ona je dodala da su lekari, medicinske sestre, stručnjaci iz oblasti medicine jedini pravi i relevantni sagovornici u tom smislu.

„To je posebno važno danas kada vodimo odlučujuću bitku u godinu dana dugom ratu protiv korone. Vakcinacija je naše jedino i najubojitije oružje u ovom ratu. Apelujem na građane da slušaju isključivo stručne ljude koji znaju o čemu govore. Mi već imamo iskustva. Vakcina je višestruko korisna i ima najpre ulogu da zaštiti i spreči zaražavanje kao i da omogući da potpuno vakcinisani pacijenti imaju blaže kliničke slike ukoliko se zaraze. Cilj nam da je da se što pre vratimo životu na kakav smo navikli, ali i da pokažemo odgovornost prema našoj deci i prema budućnosti naše zemlje“, izjavila dr Antić.

U Sportskoj hali u Vranju danas je bilo i nekoliko državljana Severne Republike Makedonije zainteresovanih za vakcinaciju. Njima je preporučeno da se o eventualnoj vakcinaciji u Republici Srbiji informišu u svojoj matičnoj zemlji gde će na precizan način dobiti sve potrebne informacije.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.