VUČIĆ PUSTIO U RAD NOVU LINIJU U KOMPANIJI BAT

Izvor: JUGpress.com, 10.Maj.2016, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ PUSTIO U RAD NOVU LINIJU U KOMPANIJI BAT

VRANJE

Premijer Srbije  Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom puštanja u rad nove proizvodne linije u fabrici Britiš Ameriken Tobako (BAT)  u Vranju kapaciteta deset  hiljada cigareta u minuti.

Vrednost investicije je pet miliona evra koja će Kompaniji BAT omogućiti da u fabrici u Vranju proizvodne kapacitete uveća  40 osto i time postane proizvodni centar zemalja članica CEFTA sporazuma. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Ovde će posao dobiti 27 novih radnika tehničke struke.

Vučić  se zahvalio Kompaniji BAT što je proizvodni pogon iz Hrvatske preselio u Vranje, uz poruku da je Srbija najbolje mesto za ulaganje. Ujedno je najavio dolazak još jednog investitora do kraja godine u Vranje.

„Ponosan sam što je jedan proizvodan pogon iz Hrvatske došao u Srbiju. Očekujem još takvih pogona da se preseli u našu zemlju. Značajna proizvodnja, sada mogu da proizvedu 10 hiljada cigareta u minuti. To su ogromni prihodi za naš budžet, više  od 100 miliona evra na godišnjem nivou, a očekujem da žestokom borbom protiv šverca duvana i cigareta taj rezultat bude bolji i za Britiš Ameriken Tabako i za druge duvanske kompanije. Zadovojni smo što zapošljavaju mlade ljude iz Vranja. Hvala tim ljudima što su pokazali da radom žele da grade svoju budućnost, a ne da čekaju da nešto padne sa neba jer samo tako možemo da promenimo sebe i svoju zemlju“, rekao je premijer u ostavci Aleksandar Vučić.

Menadžment Kompanije BAT izrazilo je zadovoljstvo dosadašnjim poslovanjem fabrike u Vranju i što više od deset godina rade na razvoju sopstvenog poslovanja kroz stalne investicije, modernizaciju fabrike i brigu o lokalnoj zajednici. Ono našta su posebno ponosni jeste činjenica da će proširenje proizvodnje dovesti do otvaranja novih radnih mesta, budući da će se broj zaposlenih u ovoj fabrici sada povećati za 20 odsto.

Britiš Ameriken Tobako nakon , kako  zvaničnici ocenjuju, uspešne privatizacije jedne od najuglednijih domaćih duvanskih fabrika postao je jedan od najznačajnijih stranih investitora u Srbiji. Od dolaska na domaće tržište, kompanija je u budžet Republike Srbije uplatila preko milijardu evra, dok je direktna investicija iznosila preko 200 miliona evra, od čeka je 120 miliona uloženo u kupovinu i modernizaciju fabrike u Vranju. Zahvaljujući tome što je Srbiju prepoznala kao pouzdanu i sigurnu investicionu destinaciju, Kompanija BAT nastaviće sa ulaganjem u nacionalnu i lokalnu privredu.

BAT je osnovan 1902 godine i vodeća je multinacionalna duvanska kompanija na svetu sa preko 200 brendova. Prisutna je u 41 zemlji širom sveta. Ima 44 fabrike i zapošljava 58.000 ljudi.

Svečanosti u Vranju su prisustvovali i visoki predstavnici kompanije, kao i privrednog i javnog života Srbije ali ne i  aktuelni gradonačelnik Vranja Zoran Antić iz SPS koji nam je rekao da za današnji dogadjaj nije dobio poziv.

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.