VRANJE: Beba preminula, roditelji krive lekare?!

Izvor: Kurir, 20.Feb.2013, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VRANJE: Beba preminula, roditelji krive lekare?!

Sa detetom smo se, 14. februara, javili na kontrolu i doktorka nam je saopštila da je Larino zdravlje stabilno. Međutim, već sutradan naša devojčica je preminula, kaže Ljiljana majka preminule bebe

VRANJE - U vranjskom selu Katun preminula je dvomesečna beba, koja je iz bolnice otpuštena kao zdrava.

Roditelji krive lekare, jer su, prema njihovim navodima, dete otpustili iz bolnice kao zdravo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << U zdravstvenom centru u Vranju smatraju da je prerano za napad na lekare, jer još nije poznat uzrok smrti.

-Na Sretenje, 15. februara, naša Lara je izdahnula. Samo dan ranije lekari su me uveravali da je moje dete zdravo iako sam ja kao majka osećala da joj nije dobro. Ali, verovala sam lekarima, naročito doktorki Tanji Janev koja je lečila dete, priča Ljiljana Aleksić (41), majka preminule devojčice.

-Upravo ta doktorka je prvi put primila dete na Dečje odeljenje 6. februara, zato što se beba povremeno gušila. Prvog dana dete je primilo infuziju, dok preostala četiri dana koliko je bila u bolnici, nije dobijala nikakvu terapiju. Nakon toga pušteni smo na kućno lečenje iako nismo dobili otpusnu listu. Po dogovoru, 14. februara javili smo se na kontrolu i doktorka nam je saopštila da je Larino zdravlje stabilno. Međutim, već sutradan naša devojčica je preminula, govori skrhana od bola Ljiljana.

Njen suprug Vojislav Stojmenović (53) kaže da će pravdu potražiti na sudu i da će sve učiniti kako drugi roditelji ne bi prolazili kroz ovakvu situaciju.

-Sve to neće vratiti moje dete, ali ja želim da znam uzrok i zbog toga sam pozvao policiju i zatražio istragu. Obdukcija je urađena i očekujemo rezultate. Srce mi se cepa kad pomislim da našeg anđela više nema, priča Vojislav i najavljuje tužbe protiv lekara i odgovornih u vranjskom Zdravstvenom centru.

Pomoćnik direktora Zdravstvenog centra u Vranju, dr Mladen Kostić, kaže da je rukovodstvo upoznato sa slučajem smrti dvojčice Lare, ali da nije umesno odmah optuživati lekare.

-Uvek je najlakše optužiti lekare, ali sačekajmo rezultate obdukcije i mišljenje stručnjaka. Ne može se odmah govoriti o krivici lekara i prerani zaključci nisu korektni, kaže dr Kostić.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.