Uvode se  stanarske karte u parking zonama

Izvor: juGmedia, 01.Nov.2016, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvode se stanarske karte u parking zonama

VRANJE – Direkcija za izgradnju grada Vranja razmatra mogućnost da, sa najavljenim izmenom režima kretanja saobraćaja u 11 gradskih ulica, uvede takozvane stanarske karte, koje će biti dostupne građanima koji žive u neposrednoj blizini parking zona.

Stanarske karte biće dostupne meštanima čiji se stambeni objekti nalaze u blizini zone parkiranja, a prioritet je sagledavanje problema žitelja 11 ulica u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << se menja smer kretanja vozila u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja. Konkretno biće sagledan deo ulice Lenjinove iza zgrade „Lepa Brena“.

To radimo prvenstveno što tamo vlada saobraćajni haosa i dolazi do zagušenja protoka vozila, a problematično je i parkiranje samih meštana koji žive u neposrednoj blizini. Planiramo da tim građanima uvedemo poseban režim naplate parkiranja gde ćemo uvesti stanarsku kartu, koja će biti zantno jeftinija od mesečne karte“, navodi Saša Sentić, direktor Direkcije.

Po rečima Sentića, velike probleme vlasnicima stanova u zgradama koje se naslanjaju na Lenjinovu, prave nesavesni građani koji izbegavaju plaćanje parkinga time što zauzimaju prostor njihovog parkirališta.

Vranjska Direkcije vozačima trenutno nudi parking mesta u dve zone. Cena za obe zone je 35 dinara, sa tom razlikom što je  u zoni I maksimalno zadržavanje vozila moguće samo dva sata, dok je  u zoni II bez ograničenja. Dnevna karata za I zonu iznosi 200 dinara , za II 100 dinara, a naplata se ne vrši nedeljom.

Elaborat izmene smera kretanja vozila  koji je uradila Tehnička škola, a na inicijativu „Direkcije“ sagledava postojeće stanje uz određene izmene, ali obuhvata i aspekte mirujućeg saobraćaja, tačnije uređenje parking mesta u cilju regulisanja nepropisnog parkiranja.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Direkcija uvodi stanarske PARKING KARTE

Izvor: OkRadio.rs, 02.Nov.2016, 13:12

Direkcija za izgradnju grada Vranja razmatra uvođenje stanarskih parking karata za žitelje centra grada, potvrdio je OK Radiju direktor ovog preduzeća Saša Sentić. Ovakav režim je u razmatranju za žitelje delova grada u blizini postojećih parking mesta, kao i za ulice u kojima će biti obeležena...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.