Izvor: JUGpress.com, 12.Feb.2024, 18:31

Utvrđeni resori članova Gradskog veća

VRANJE

Na prvoj konstitutivnoj sednici Gradskog veća koja se održala danas usvojeni su Poslovnik o radu Gradskog veća i Rešenje o utvrđivanju resora članova, saopštla je Gradska služba za odnose sa javnošću grada Vranja.

Zamenik gradonačelnika Milan Ilić biće i član Gradskog veća zadužen za resor kultura i omladina, dr Nikola Popović >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za resor zdravstvo, dečja i boračka zaštita i invalidska pitanja i javno zdravlje, a Dejan Ivanović biće zadužen za resor nacionalne manjine, etničke zajednice i nevladine organizacije.

Danijela Milosavljević zadužena je za resor socijalna pitanja, lokalna samouprava i informisanje, Nenad Đorđević za sport, obrazovanje i verske zajednice, Nebojša Stamenković za resor poljoprivreda, agroekonomija, razvoj sela i zaštita životne sredine. Bojanu Kostiću dodeljen je resor za budžet, finansije i privredu, Goranu Mladenoviću resor za infrastrukturu i komunalnu delatnost, Darku Filipoviću za turizam i ugostiteljstvo,a Slavoljubu Stojmenoviću resor za urbanizam i kapitalne projekte.

Takođe, na današnjoj sednici Gradskog veća razmatran je i prihvaćen Izveštaj o kontroli utrošenih sredstava u oblasti sporta na teritoriji Grada Vranja za 2023. godinu, kao i Predlog Komisije o odobravanju i finansiranju programa u oblasti sporta kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana iz budžeta grada Vranja u 2024. godini.

Članovi Gradskog veća usvojili su i Rešenje o obrazovanju Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja i Rešenje o imenovanju Komisije za izbor projekata za bespovratno sufinansiranje aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada.

Takođe, usvojeni su i Predlozi Rešenja o imenovanju Komisija za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata po raspisanim javnim pozivima za finansiranje i sufinansiranje projekata iz budžeta grada Vranja  u oblastima kulture i javnog informisanja u 2023. godini.

Usvojen je i Tekst javnog konkursa za sufinanisranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Vranja u 2024. godini i Tekst javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti društvenog i humanitarnog rada za 2024. godinu. (kraj) DC/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.