Izvor: JUGpress.com, 24.Jan.2024, 21:00

Usvojen program obeležavanja Dana grada

VRANJE

Program manifestacije 31. januara – Dana grada počeće 26. januara obeležavanjem Dana oslobođenja Vranjske Banje u sali Skupštine opštine Vranjska Banja od 12 časova.

Već u nedelju, 28. januara, planiran je tradicionalni marš do Osatice ,,Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine” u 9 časova. Za sve zainteresovane organizovan je autobuski prevoz, a polazak je u 8:30 časova ispred zgrade >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Gradske uprave.

 U utorak, 30. januara, u 9 sati biće organizovan prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske, a u 13 sati u Galeriji Narodnog muzeja planirano je otvaranje izložbe ,,Sarajevski atentat – istorijski kontekst u svetlu dokumenata arhiva Bosne i Hercegovine”, a u nastavku planirana je i promocija knjige ,,Sarajevski atentat – povratak dokumentima”, autora dr Miroslava Perišića, direktora Državnog arhiva Srbije.

Istog dana u 15 časova u kamernoj sali Pozorišta biće uručene nagrade autorima najboljih radova pristiglih na literarni konkurs na temu ,,Pismo mome pretku – imao si se za šta roditi i boriti”. U Pozorištu u 18 časova biće otvorena izložba ,,Larus argentatus dr Vere Cenić” i promovisana publikacija ,,Katalog Legata Vere Cenić u vranjskoj Biblioteci”, autorki Jasmine Knežević i Aleksandre Antić.

Istog dana od 20 časova u velikoj sali Pozorišta planirana je svečanost proglašenja pobednika ,,Najbolji u vranjskom sportu”.

Na sam Dan grada u sredu, 31. januara u 10.30 časova biće položeni venci i cveće na Spomenik oslobodiocima Vranja od Turaka – Čika Mita, a od 14 časova u velikoj sali Pozorišta ,,Bora Stanković” planirana je Svečana akademija na kojoj će biti uručena priznanja ,,31. januar”. (kraj) DC/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.