Izvor: Blic, 12.Jan.2008, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro proizvodnja konfekcije

LEBANE - Ruinirano i opljačkano zdanje u Lebanu, u kome se do pre 10 godina proizvodila najkvalitetnija koža u Srbiji, dobilo je novog vlasnika - Dušana Dodića iz Vranja.

Dodić je propalu fabriku preuzeo na osnovu sudskog rešenja, kao njen najveći poverilac, kome je to društveno preduzeće dugovalo 18 miliona dinara. On planira da otvori konfekciju i uposli oko 250 radnika.

- Trebaće mi oko 700 hiljada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << evra da osposobim fabriku za proizvodnju. Očekujem pomoć lokalne samouprave, ali se bojim da neću pronaći dovoljno kvalifikovanu radnu snagu jer su svi kožarci tokom minulih godina otišli na rad u Italiju. Ako ne uspem prodaću je, kaže Dodić.

Predsednik opštine Mića Stankoivć kaže da su seu međuvremenu izškolovale nove tekstilne generacije koje čekaju svoju šansu.

- Dodiću ćemo pomoći jer imamo dobre kontake sa republičkim organima, fondovima i ministarstvima - naglašava Stanković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.