Izvor: JUGpress.com, 31.Jan.2024, 21:04

Uručena najviša gradska priznanja ,,31. januar” povodom Dana grada

VRANJE

U Pozorištu ,,Bora Stanković“ održana je svečana akademija na kojoj su uručena Javna priznanja ,,31. januar“ zaslužnim pojedincima i kolektivima povodom obeležavanja Dana grada i 146. godišnjice od oslobođenja Vranja od Turaka.

Predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodan Milenković naglasio je da Vranje danas slavi slobodu, najuzvišeniji ideal svakog vremena, svakog naroda >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i svakog društva.

,,Sloboda je beskonačnost, a život u slobodi nudi mir i dostojanstvo. Sloboda je bila zavetna misao i naših predaka,  koji su se časno borili za svoju zemlju. I  nisu odustali dok je nisu osvojili. 31. januar 1878. godine jedan je od najznačajnijih datuma u istoriji našeg grada. Bila je to epohalna prekretnica za Vranje, za konačno oslobođenje od viševekovnog turskog zuluma. Zato ni mi sada, dok se susrećemo sa izazovima, ne odustajemo od našeg zacrtanog cilja, da obnavljamo i gradimo infrastrukturu, da u gradu stvorimo uslove po meri svakog čoveka, uslove za bolji i kvalitetniji život“, rekao je Milenković.

Specijalno javno priznanje ,,31. januar“  za izuzetne dugogodišnje rezultate i dostignuća u oblasti naučnog stvaralaštva, dodeljeno je Čedomiru Miniću iz Vranja, učitelju u penziji, piscu, uredniku, osnivaču Muzeja učiteljstva u Vranju u vidu diplome i novčanog iznosa od 100.000,00 dinara.

 „Javno priznanje 31. januar“ u vidu diplome dodeljeno je: ,,Novak Đoković“ fondaciji sa sedištem u Beogradu, zbog izuzetnih rezultata u razvoju i unapređenju predškolskog vaspitanja i obrazovanja, inkluzije i osavremenjivanju vaspitno-obrazovne prakse, DHC Inženjeringu D.O.O.IZ Beograda u oblasti privrede i privatnog preduzetništva za izradu i uspešnu realizaciju razvojnih projekata i Privrednom društvu za proizvodnju nameštaja i promet roba na veliko i malo ,,Dodić“ D.O.O.

Stropsko Vranje u oblasti privrede i privatnog preduzetništva za permanentan natprosečan trend rasta proizvodnje i usluga, uvođenje novih tehnologija i modernizacije procesa proizvodnje.

Javno priznanje ,,31. januar“ u vidu diplome i novčanog iznosa od 50.000,00 dinara, dodeljno je fizičkim licima: Miodragu Đorđeviću iz Vranja, nastavniku fizike u penziji i starešini Odreda izviđača ,,Sima Pogačarević“ iz Vranja, za izuzetne rezultate u ostvarivanju vaspitnog i obrazovnog rada, Draganu Kostiću, dugogodišnjem radniku  Simpa AD Vranje, poslovođi hotela ,,Simpo“ na Pržaru za izuzetne ostvarene rezultate rada i Miletu Kostiću, piscu, stvaraocu i osnivaču Udruženja književnika grada Vranja, za izdata dela, dostignuća u oblasti kulture, odnosno naučnog i umetničkog stvaralaštva.

Svečanoj akademiji prisustvovao je veliki broj zvanica iz javnog života Vranja, kao i delegacije gradova i opština sa kojima Vranje uspešno sarađuje.

Na svečanosti je prikazan promo film o Vranju. U umetničkom delu programa nastupili su umetnički ansambl Ministarstva odbrane ,,Stanislav Binički“, saradnici ovog ansambla Marijana Radosavljević, Biljana Vasiljević Mitrović i Dragan Milovanović i vokalni solista iz Vranja Đorđe Popović Popa. (kraj) DC/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.