Izvor: JUGpress.com, 15.Jun.2020, 14:20

Uručena auto sedišta najmlađim Vranjancima

VRANJE

Roditeljima čija su deca rođena na teritoriji grada Vranja, od januara do kraja marta ove godine, u ponedeljak su uručena 170 auto sedišta.

Svako dete koje se rodi u 2020. godini dobiće auto sedište, i ona će biti deljena kvartalno, izjavio je gradonačelnik Slobodan Milenković.

„Pored izgradnje novih saobraćajnica i asfaltiranja mnogih ulica, lokalna samouprava sprovodi niz mera >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << usmerenih na poboljšanje uslova i bezbednosti u saobraćaju. Unapređenjem fizičko-tehničkih mera u zoni škola, opremanjem najmlađih učesnika u saobraćaju biciklama, kacigama, prslucima, svetlima za bicikle, dodelom auto sedišta, aktivno se zalažemo za njihovo bezbedno učešće u saobraćaju. Ovo je ujedno i vid direktne podrške roditeljstvu koju grad kontinuirano pruža poslednjih godina. Budući da je briga o porodici prepoznata kao jedan od prioriteta delovanja lokalne samouprave, u narednim danima biće podeljene i ponosne kartice 3+ koje nude niz pogodnosti. Ove kartice predstavljanju vid pronatalitetne politike, odnose se na porodice sa troje i više dece i pružaju priliku za uštedu kućnog budžeta“, rekao je Milenković.

Iz budžeta grada u ovoj godini predviđena su sredstva u visini od 3,1 milion dinara za nabavku auto sedišta.

Sedišta za najmlađe Vranjance uručili su gradonačelnik Milenković i predsednik Skupštine grada Dejan Tričković.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.