Izvor: JUGpress.com, 12.Nov.2019, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uređenje bloka ,,Pošta-Banka“

VRANJE

Ruglo u užem centru Vranja najzad će biti sređeno. Najavljen je početak radova na uređenju stambeno-poslovnog bloka ,,Pošta-Banka”. Bilo je krajnje vreme da se ovom problemu posveti pažnja.

U utorak tu lokaciju, koja baca ružnu sliku na grad, obišao je  gradonačelnik Slobodan Milenković sa saradnicima i ukazao na  neophodnost uređenja ove centralne gradske lokacije.

,,Gradsko rukovodstvo sa zadovoljstvom je prihvatilo inicijativu Udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << stambenih zajednica naselja „Pošta-Banka“ Vranje, za uređenjem stambeno poslovnog prostora koji se nalazi u samom centru grada, što predstavlja dobar primer saradnje lokalne samouprave i civilnog društva. Ono što je važno rešićemo i ekološki problem u ovom kompleksu”, naglasio je gradonačelnik.

Milenković je dodao da je za ove namene, u cilju poboljšanja kvaliteta životne sredine, iz budžeta, odnosno Fonda za ekologiju i zaštitu životne sredine grada Vranja za 2019. godinu, predviđeno milion dinara.

,,Planirano je kompletno hemijsko čišćenje šetališnih površina, dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija celog bloka. Grad će konačno dobiti funkcionalan prostor koji će biti od koristi vlasnicima stanova, poslovnog prostora, ljudima koji ovde žive i rade, kao i korisnicima usluga. Na ovaj način stvaramo uslove za samoodrživost Udruženja koje će se o ovom prostoru nadalje starati“, rekao je gradonačelnik.

Predsednica Udruženja stambenih zajednica blok „Pošta-Banka“ dr Nataša Stoiljković izrazila je veliko zadovoljstvo što će ovaj prostor najzad biti sređen.

,,Uređenje kompleksa izuzetno je značajno kako za stanare, tako i za vlasnike lokala, ali i za sve građane našeg grada. Ovaj nekada reprezentativni objekat je u katastrofalnom stanju i nadam se da će nakon izvođenja najavljenih radova ponovo zasijati u pravom svetlu“, istakla je Stoiljković.

Rok za završetak radova je kraj trekuće godine.

U narednom periodu lokalna samouprava  će učestvovati u sređivanju i drugih stambenih zajednica na teritoriji grada Vranja

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.