Uređenja izletišta Prvonek u Vranjskoj Banji

Izvor: RTS, 13.Jun.2017, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uređenja izletišta Prvonek u Vranjskoj Banji

Stručnjaci Instituta "Jaroslav Černi" pripremili su projekat uređenja izletišta Prvonek, iznad Vranjske Banje. Uređenje koje će koštati više od 250.000 evra realizovaće se po konceptu javno-privatnog partnerstva.
U podnožju brane Prvonek i velikog jezera, akumulacije sa koje se Vranje snabdeva vodom, je manje jezero, dugo 700 metara. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dva osrtva su u stedištu, a na obalama sa jedne strane šljunak, sa druge kamen.

"Ispod će se nalaziti merno regulacioni blok, i tu je veći prostor koji smo planirali za rekreativni centar, otvoreni i zatvoreni bazen", kaže Slađana Popović, arhitekta, JP Vodovod.
Vlada Srbije je 2004. godine, kada je završena brana Prvonek, uložila dva miliona evra u izgradnju mini jezera u podnožju brane. Od tada ništa nije ulagano.
"I zub vremena će učiniti svoje ako nešto ne preduzmemo i ceo ovaj prostor ne komercijalizujemo", kaže Goran Đorđević, direktor JP Vodovod.
Izgradiće se sportski tereni, za fudbal, košarku, tenis, etno restoran, šetalište duž reke Banjštice, otvoreni i zatvoreni bazen. Projekat podržava Ministartvo privrede.
"Što se grada, gradske uprave i institucija tiče, to je urađeno, osmišljena je ideja, napisan je projekat, sada sa komisijom za javno-privatno partnerstvo treba da se formatira i uobliči, da se definiše javni poziv i da pokušamo da nađemo privatnog partnera koji će uložiti svoj novac", kaže Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede.
Izletište je od Vranja udaljeno 20 kilometara. Uređuje se put, od Vranjske Banje ka Prvoneku, akumulaciji i izletištu.
rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.