Upravnik u pritvoru posle pogibije putara

Izvor: Blic, 14.Avg.2011, 03:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upravnik u pritvoru posle pogibije putara

VRANJE - Pripadnici vranjske policijske uprave priveli su istražnom sudiji Osnovnog suda Slobodana Božovića, upravnika asfaltne baze Preduzeća za puteve iz Užica u Strezovcu kod Preševa, i vozača viljuškara Željka Đukića iz Kraljeva. Njih dvojica se sumnjiče da su odgovorni za smrt Zorana Đorđevića (55) iz Maminca i Miroslava Katića (24) iz Kraljeva.

U teškoj nesreći u u Strezovcu, koja se dogodila 11. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << avgusta oko devet časova, lakše su povređeni i Dejan Stajić (26) iz Maminca kod Preševa i Kraljevčanin Željko Đukić (43).

Portparol Osnovnog suda u Vranju Srboljub Milosavljević potvrdio je da su rešenjem istražnog sudije Slobodan Božović i Željko Đukić zadržani u pritvoru u trajanju do 30 dana.

Mada vranjsko pravosuđe još ne saopštava uzroke nesreće, do tragedije u bazi putara je došlo zbog strujnog udara, koji je ubio dvojicu radnika i lakše povredio još dva zaposlena užičkog Preduzeća za puteve. Đorđević i Katić su poginuli dok su istovaralai čelične armature. Prema nezvaničnim podacima, viljuškarem i prikolicom sa armaturom dodirnut je električni vod visokog napona.

Direktor užičkog Preduzeća za puteve Milan Bojović rekao je da će firma pružiti materijalnu pomoć porodicama poginulih radnika.

Ovo preduzeće iz Užica je glavni izvođač radova na deonici koridora 10, od granice s Makedonijom do Preševa i dalje do Grdeličke klisure.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.