Uoči Međunarodnog dana arhiva dve tribine sa istoričarima u vranjskom teatru

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jun.2023, 13:29

Uoči Međunarodnog dana arhiva dve tribine sa istoričarima u vranjskom teatru

Povodom 9. juna, Međunarodnog dana arhiva, Vranjanci će u četvrtak i petak u kamernoj sali Pozorišta moći da posete dve tribine na kojima će istoričari iz Beograda i Niša govoriti o 20. veku u Srbiji, kao i savremenoj istoriji. Ulaz na obe tribine će biti besplatan.

foto: Grad Vranje “Savremena nacionalno-dezintegrativna misao u Srba” tema je o kojoj će u četvrtak, 8. juna, od 19 sati govoriti dr Nemanja Dević iz Instituta za savremenu istoriju u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prof. Dr. Dejan Antić sa Filozofskog fakulteta u Nišu i prof. dr Zoran Avramović, autor knjige “Odrođeni književnik”.

Na temu “Šta (ne) znamo o srpskom 20. veku? Zablude i kontroverze savremene istorije” govoriće narednog dana od 12 sati zamenik direktora beogradskog Instituta za savremenu istoriju Bojan Dimitrijević, kao i Nemanja Dević i istoričar Dragan Aleksić.

Organizator ovih tribina je Istorijski arhiv “31. januar” iz Vranja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.