Ulični svirač Danilo u Vranju

Izvor: JUGpress.com, 29.Jul.2017, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulični svirač Danilo u Vranju

VRANJE

Ulični svirači nisu samo privilegija velikih gradova. Potvrda je mlad i školovani violinista Danilo Anđelković, koji se na svom putu po Srbiji zaustavio u Vranju. Već šest godina svira u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Nekadašnji profesor muzičkog i violine, svakog leta nastupa na otvorenom, gradskim trgovima, glavnim ulicama i šetalištima. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Iskustvo uličnog svirača je stekao u instranstvu gde je svirao po mnogim gradovima.

„Potrebno je da volite muziku i ljude, da bi mogli da radite ovaj posao. Meni to nije problem i zato već godinama sviram pod otvorenim nebom. U svakom gradu u Srbiji u kom sam nastupao, naišao sam na dobar i srdačan prijem jer naši ljudi vole da slušaju klasičnu muziku. Tako je i u Vranju gde sam prvi put“, kaže Danilo.

Završio je Fakultet muzičkih umetnosti, smer viola, ali zbog boljeg zvuka svira violinu. Bio je profesor u školi, onda prelomio, dao otkaz i otada je ulični svirač.

Publici, slučajnim prolaznicima u gradovima gde nastupa uglavnom se predstavlja popularnom klasičnom muzikom, onim što je najprepoznatljivije.

Voli da nastupa na otvorenom, jer to za  njega predstavlja moćnu muzičku scenu koja odiše pozitivnom energijom.

Sviranje na ulici je nešto što je tako jednostavno, a u stvari vam pruža mnogo, kaže violinista Danilo koji je svojim muziciranjem prijatno iznenadio Vranjance i ulepšao im dan.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.