Ukinuta presuda lekarima osuđenim za smrt devojčice

Izvor: Večernje novosti, 19.Apr.2017, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda lekarima osuđenim za smrt devojčice

Lekarima Darku Civkarovskom i Slaviši Kanačkom poništena presuda kojom su osuđeni na tri godine zatvora za nesavesno lečenje Dijane Marinković APELACIONI sud poništio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Vranju lekarima Darku Civkarovskom i Slaviši Kanačkom, kojom su osuđeni na po tri godine zatvora za nesavesno lečenje petogodišnje Dijane Marinković i naložio ponovno suđenje.Ovu informaciju nam je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << potvrdio advokat Dragan Stojanov, branilac Slaviše Kanačkog, koji navodi da je presuda vranjskog suda oborena na osnovu bitne povrede sudskog postupka.- I mi i optuženi Darko Civkarovski smo se žalili na presudu, jer je ona nejasna i nerazumljiva. Na sudskom procesu, po našem mišljenju, nije dokazana radnja izvršenja i presuda je preoštra – smatra Stojanov.Specijalista otorinolaringologije Darko Civkarovski i anesteziolog Slaviša Kanački osuđeni su na po tri godine zatvora zbog smrti petogodišnje Dijane Marinković iz sela Ćukovac, koja je umrla u bolnici 8. januara 2011. godine.Oni su kažnjeni i sa pet godina zabrane bavljenja lekarskim pozivom, ne računajući vreme provedeno u zatvoru.Presuda je doneta nakon višegodišnjeg suđenja, brojnih svedočenja i tumačenja sudsko-medicinskih odbora iz Beograda i Niša.Dijana Marinković (5) je u vranjski Dom zdravlja primljena zbog upale grla, koja je lečena injekcijama. Nakon pogoršanja zdravstvenog stanja, Dijana je iz Hitne pomoći prebačena na dečije odeljenje bolnice, gde je i preminula.Na obdukciji je utvrđeno da je umrla zbog gušenja koje je bilo posledica jake upale grla. Vranjski sud je u presudi naveo da optuženi lekari nisu primenili sve neophodne predviđene radnje da devojčici spasu život.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukinuta presuda dvojici lekara

Izvor: JUGpress.com, 19.Apr.2017

NIŠ..Apelacioni sud u Nišu je ukinuo presudu Osnovnog suda u Vranju dvojici lekara zbog, kako je navedeno, „bitne povrede postupka“. Suđenje otorinolaringologu, dr Darku Civkarovskom i anesteziologu, dr Slaviši Kanačkom biće ponovljeno...Oni su zbog smrti petogodišnje pacijentkinje, Dijane...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.