Uhapšeni zbog falsifikovanja i zloupotrebe službenog položaja

Izvor: JUGpress.com, 06.Mar.2017, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog falsifikovanja i zloupotrebe službenog položaja

NIŠ

Pripadnici Policijske uprave u Nišu po odobrenju rukovodioca Osnovnog javnog tužolaštva u tom gradu , za krivično gonjenje koruptivnih krivičnih dela dana 06. marta,  uhapsili M.M. iz Niša (rođena 1960. godine) građevinskog inspektora u Upravi za imovinu i inspekcijske poslove grada Niša, zbog osnovane sumnje da je izvršila krivična dela zloupotrebe službenog položaja iz čl. 359 st. 1 KZ i falsifikovanja službene isprave iz čl. 357 KZ, kao i D.N. iz Vranja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << (rođen 1982. godine), osnivača preduzeća „Volf master“ iz Niša, zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja u podstrekavanju iz čl. 359 st. 1 KZ u vezi čl. 34 KZ.

Osumnjičenoj M.M. se stavlja na teret da je navedena krivična dela izvršila tako što je dana 25. februara 2016. godine sačinila 2 pojedinačna popisna lista u kojima je evidentirala navodne nezakonite izgrađene objekte na lokaciji u ulici Pantelejskoj br. 52b, iako objekti u tom trenutku nisu postojali niti je započeta njihova izgradnja, a popisne liste je sačinila bez izlaska na lice mesta, na zahtev drugoosumnjičenog. Ovo je konstatovano kontrolom građevinske inspekcije početkom juna 2016. godine, koju su obavili drugi inspektori iz Uprave za imovinu i inspekcijske poslove Grada Niša koji su doneli rešenje o zatvaranju gradilišta. Protiv investitora je početkom juna i podneta krivična prijava zbog krivičnog dela građenja bez građevinske dozvole. Na osnovu pojedinačnih popisnih lista koja je sačinila osumnjičena M.M, vlasnik parcele a kasnije i zakupac poslovnog prostora na adresi ulica Pantelejska br. 52b su dobili mogućnost da najpre od Uprave za planiranje i izgradnju Grada Niša dobiju potvrdu da je u toku postupak ozakonjenja bespravno izgrađenih objekta (iako objekti u tom tenutku nisu bili ni započeti) i da na osnovu takve potvrde JKP „Naisus“ izvrši priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu u toku maja meseca 2016. godine.

Inače, protiv osumnjičene M.M. pred Osnovnim sudom u Nišu vodi se krivični postupak po optužnom predlogu OJT Niš iz 2009. godine, zato što je kao službeno lice pri Upravi za imovinu Grada Niša sačinila zapisnike sa neistinitom sadržinom kojima je potvrdila da su zakupci poslovnih prostorija u Tvrđavi izveli radove koji uopšte nisu bili izvedeni, a na osnovu kojih je bio produžen period zakupa za lokale i smanjena cena zakupa za 50% po lokalu. Taj krivični postupak do današnjeg dana nije okončan.

Osumnjičenom D.N. stalja se na teret da je navedeno krivično delo izvršio tako što je podstrekao osumnjičenu da sačini popisne liste sa neistinitom sadržinom i prilikom podnošenja zahteva potpisao vlasnika parcele Rizić Sašu. Inače, na navedenoj adresi nalaze se poslovni objekti u kojima se obavlja tehnički pregled i registracija vozila, kao i auto perionica.

Osumnjičenima je po odobrenju rukovodioca odeljenja za krivično gonjenje koruptivnih krivičnih dela određeno zadržavanje do 48 sati radi saslušanja, i biće saslušani u utorak 7. marta, nakon čega je biti stavljen predlog za određivanje pritvora protiv osumnjienih sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu, kako ne bi uticali na svedoke, kao i kako ne bi izmenili ili falsifikovali dokaze krivičnog dela – kaže se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.