Izvor: JUGpress.com, 24.Jan.2023, 20:53

Uhapšeni zbog davanja mita, matičaru iz Vranja krivična prijava zbog lažiranja dokumentacije

VRANJE-NIŠ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su A. A. (1968), Đ. I. (1964) i B. P. (1981) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela davanje mita, dok je krivičnom prijavom, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita obuhvaćen >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pedesetšestogodišnji matičar Gradske uprave Vranje.

Kako se sumnja, matičar je od osumnjičenih primao novac kako bi, bez odgovarajuće dokumentacije, pojedine osobe upisivao u matičnu knjigu umrlih što je bio osnov za vođenje ostavinskog postupka i ostvarivanje prava na porodičnu penziju. Takođe je, sumnja se, primio novac kako bi izdao uverenje o državljanstvu i izvod iz matične knjige rođenih jednoj osobi, iako ona nije bila prisutna, niti je dala drugome ovlašćenje za to.

Uhapšeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

3

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.