Uhapšeni osumnjičeni za prevoz ilegalnih migranata

Izvor: Press, 01.Mar.2015, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni osumnjičeni za prevoz ilegalnih migranata

Tri osobe iz Vranja i okoline uhapšene su zbog sumnje da su prevozile ilegalne migrante koji su doživeli saobraćajnu nezgodu na delu autoputa Vranje - Leskovac, saopštilo je danas Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.
Kako se navodi u saopštenju, policija je zadržala M. S. (43) iz okoline Vranja, kome je po predlogu javnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tužioca sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana, dok je M. P. (36) i R. P. (37), sa boravištem u Vranju, određeno zadržavanje i oni će u toku dana biti privedeni zameniku osnovnog javnog tužioca u Leskovcu.

Njima se stavlja na teret da su izvrišili krivična dela nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licima povređenim u saobraćajnoj nezgodi.

Osumnjičeni se terete da su u toku noći između 24. i 25. februara ove godine, po prethodnom dogovoru organizovali prevoz i krijumčarenje stranih državljana, za koje su znali da su na nedozvoljen način prešli državnu granicu Republike Srbije.

Prilikom prevoza kombijem "fiat", na deonici autoputa Vranje - Leskovac, kod sela Donje Krajince, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je kombi sleteo s puta i udario u objekat pored puta.

U toj nezgodi 41 strani državljanin je teže ili lakše povređen.

Uviđaj lica mesta izvršio je zamenik osnovnog javnog tužioca u Leskovcu i službenici policije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u kordinaciji sa zamenikom osnovnog javnog tužioca nastavljaju rad po tom predmetu, navodi se u saopštenju.

Saobraćajna nesreća se dogodila u utorak, 24. februara, na autoputu između Dodnjeg i Gorenjeg Krajinca, kod Leskovca, kada je s puta sleteo kombi u kome je bilo 54 migranta i vozač.

Lekari leskovačke Opšte bolnice zbrinuli su 42 pacijenta, od kojih je šest upućeno u Klinički centar u Nišu, a četiri su transportovana za Beograd.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenja zbog prevoza migranata

Izvor: Studio B, 01.Mar.2015

U akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova na području više policijskih uprava i Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu, uhapšene su tri osobe za koje se sumnja da su na organizovan način vršile prevoz ilegalnih migranata na području Srbije. ..Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili...

Nastavak na Studio B...

Uhapšeni osumnjičeni za prevoz imigranata

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Mar.2015

LESKOVAC - Tri osobe iz Vranja i okoline uhapšene su zbog sumnje da su prevozile ilegalne imigrante, koji su doživeli saobraćajnu nezgodu na dijelu autoputa Vranje - Leskovac, saopštilo je Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije...Kako je naveden u saopštenju, policija je zadržala M.S. (43) iz...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.