Uhapšeni bivši čelnici Triglav osiguranja

Izvor: Večernje novosti, 14.Apr.2013, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni bivši čelnici Triglav osiguranja

U NASTAVKU akcije na suzbijanju finansijskog kriminala, pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP Srbije sa kolegama iz Vranja, Beograda i Kruševca uhapsili su tri osobe, dok će ih još toliko biti obuhvaćeno krivičnom prijavom. Oni su osumnjičeni za zloupotrebe „teške“ 700.000 evra, a na štetu „Triglav osiguranja“. U saradnji sa Višim javnim tužilaštvom iz Beograda na teritoriji Beograda i Kruševca uhapšeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << su P. B. (42), bivši generalni direktori „Triglav osiguranja“, N. K. (37) bivši direktor Sektora za prodaju osiguranja u „Triglavu“ i M. S. (40), vlasnica Agencije „Auto Spasić“ Parunovac. Krivičnom prijavom su obuhvaćeni i J. H. (60) državljanin Velike Britanije, bivši prokurista u „Triglavu“, B. S. (35) bivši pomoćnik direktora Sektora u službi za osiguranje motornih vozila u „Triglavu“ i B. M. (30), vlasnik SZUR „Bambi THFM“ iz Vranja. Osumnjičeni P. B., J. H., N. K. i B. S., kao odgovorna lica u „Triglav osiguranju“ iz Beograda, terete se da su zaključili više fiktivnih ugovora na ime zakupa nepostojećih poslovnih prostorija sa B. M. iz Vranja. On je potom, kako se sumnja, ispostavio lažne fakture za period od 2009. do 2012. godine, te je sa računa „Triglava“ na račune agencija iz Vranja i Bujanovca ukupno uplaćeno 42.650.000,00 dinara. Pored toga, P. B. i J. H. se sumnjiče i da su zaključili više fiktivnih ugovora, takođe na ime zakupa nepostojećih poslovnih prostorija, sa M. S. iz sela Parunovac. I M. S. je takođe, ispostavila lažne fakture za period od 2010. do 2011. godine. Uplaćeno joj je 22.675.000,00 dinara. Osumnjičeni rukovodioci ADO „Triglav“ tako su B. M. iz Vranja i M. S., iz Parunovca, pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 65.325.000,00 dinara (oko 700.000 evra), a na štetu „Triglav osiguranja“ iz Beograda.
Pogledaj vesti o: Kruševac,   Triglav osiguranje

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Oštetili „Triglav“

Izvor: juGmedia, 15.Apr.2013, 11:08

VRANJE – Organizovanu grupu iz Vranja i Bujanovca, koja je oštetila osiguranje „Triglav“ iz Beograda za 42.650.000 dinara  predvodio je Boban Mitić, vlasnik SZUR „Bambi TXFM“ iz Vranja, saopštio je Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srbije.U ovoj akciji suzbijanja finansijskog...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.