Uhapšen crnogorski državljanin u Novom Sadu po poternici Interpola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 16:10

Uhapšen crnogorski državljanin u Novom Sadu po poternici Interpola

Crnogorski državljanin Zoran Mrvaljević koje je u Srbiji odslužio kaznu zbog falsifikovanja isprave, uhapšen je na osnovu međunarodne poternice Interpola u Podgorici.

Njemu je određen ekstradicioni pritvor, do odluke suda o izručenju Crnoj Gori koja ga traži zbog organizovanog kriminala, ubistva idrugih krivičnih dela, preneli su crnogorski mediji.

Mrvaljević je zbog falsifikovanja isprava bio uhapšen prošle godine sa sa još nekoliko osoba među kojima je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Podgoričanin Marjan Vujačić, kome se sada sudi u Vranju za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, brata Saše Cvetanovića, koji je pred Specijalnim sudom u Beogradu osuden na 35 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića.

Crnogorska policija je saopštila da je Mrvaljević uhapšen međunarodnoj poternici radi obezbeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog krivičnih dela: stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo podstrekavanjem i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u produženom trajanju.

U saopštenju se, kako pišu podgorički mediji, dodaje da je njemu je nakon hapšenja, Viši sud u Novom Sadu odredio ekstradicioni pritvor.

"Sledi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Srbije radi izručenja ovog lica", piše crnogorska policija.

Mrvaljević je u Srbiji bio osuđen na godinu dana zatvora i zabranu ulaska u Srbiju od tri godine zbog falsifikovanja isprava nakon što je sklopio je sporazum o priznanju krivice sa novosadskim tužilaštvom.

Kazna mu je istekla 10. jula, pišu mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na osnovu međunarodne poternice Interpola u Podgorici: U Novom Sadu je UHAPŠEN CRNOGORAC Zoran Mrvaljević

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020

U Novom Sadu uhapšen Crnogorac po raspisanoj međunarodnoj poternici..Crnogorski državljanin Zoran Mrvaljević koji je u Srbiji odslužio kaznu zbog falsifikovanja isprave, uhapšen je na osnovu međunarodne poternice Interpola u Podgorici...Njemu je određen ekstradicioni pritvor, do odluke suda...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.