Ubijen trogodišnji dečak, uhapšeni očuh i majka

Izvor: Politika, 16.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen trogodišnji dečak, uhapšeni očuh i majka

Majka dečaka Vesna Jevremović priznala je policiji da je očuh Milan Jovanović tukao dečaka od samog početka njihove zajednice

Šabac – Smrt trogodišnjeg dečaka romske nacionalnosti Dalibora Jevremovića iz Male Vranjske nastupila je nasilnim putem, rezultat je obdukcije koja je obavljena po nalogu istražnog sudije Okružnog suda u Šapcu. U teškom stanju, mališan je u petak ujutro prebačen u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << šabačku bolnicu, gde je ubrzo preminuo, a zbog sumnje da je počinio teško ubistvo policija je preksinoć uhapsila očuha Milana Jovanovića. Privedena je i majka Vesna Jevremović koja se tereti za pomaganje u ovom krivičnom delu.

Naš list je već pisao da su lekari posumnjali da su hematom ispod levog oka i druge povrede koje je dečak imao po glavi nastale usled fizičke torture. Dalibor je odranije bolovao od epilepsije i dijabetesa, a hitna pomoć došla je na poziv majke, koja je sa Milanom Jovanovićem zasnovala vanbračnu zajednicu pre dva meseca. Inače, čitavo ovo domaćinstvo iz sokaka kod preduzeća „Fenster As” u Maloj Vranjskoj bavi se prosjačenjem, a u istom dvorištu živi još jedna romska porodica.

Kako nezvanično saznajemo, Vesna Jevremović, koja je rodom iz sela Vlasnica u opštini Vladimirci, posle obdukcije priznala je policiji da je očuh Milan Jovanović tukao dečaka od samog početka njihove zajednice. Ona je donedavno bila udata u BiH, gde ima još jedno starije dete, a navodno se plašila da napusti novog muža. U međuvremenu, Dalibora je pokušavala da preda nekoj hraniteljskoj porodici.

Osumnjičeni Milan Jovanović pred policijom se branio da nije počinio ubistvo. On tvrdi da se dečak povredio kada je pao sa kreveta zbog napada epilepsije. Uz krivičnu prijavu, Jovanović i negova nevenčana supruga Vesna Jevremović danas će biti predati istražnom sudiji Okružnog suda u Šapcu.

M. Mijušković

[objavljeno: 17/11/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.