Izvor: JUGpress.com, 10.Sep.2020, 16:30

U stagnaciji broj obolelih od koronavirusa u Pčinjskom okrugu

VRANJE-PREŠEVO

Na osnovu analize 41 uzorka je utvrđeno da ima četiri novoobolela od korona virusa i to po dva iz Vranja i Preševa.

Broj obolelih od koronavirusa na području Pčinjskog okruga je u stagnaciji. To se vidi ne samo po broju novoobolelih, već i po broju pacijenata u kovid ambulantama i hospitalizovanih u bolnicama.

Epidemiološka situacija i dalje je stabilna i pod potpunom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kontrolom zdravstvene službe. Broj obolelih od koronavirusa kreće se od 5 do 10 odsto, izjavio je medijima epidemiolog dr Slađan Stanković iz Zavoda za javno zdravlje.

On dodaje da se građani konstantno moraju pridržavati svih mera prevencije kako bi održali stabilnost koja je postiguta i tako sprečiti oboljevanja.

„Pokazatelj stabilnosti epidemiološke situacije je i to što nema smrtnih ishoda, nema bronhopneumonija, mali je broj hospitalizovanih, a radi se uglavnom o lakšim oblicima infekcije. Nema pacijenata koji se upućuju u Klinički centar Niš“, ističe dr Stanković.

Manja je  opterećenost zdravstvenog sistema s obzirom na smanjeni broj pacijenata u ambulantama, kao i u bolnicama.

Iz kovid bolnica Zdravstvenog centra u Vranju otpušteno je šest pacijenata na kućno lečenje, tako da trenutno ima 154 slobodna mesta.

Hospitalizovano je 26 pacijenata, od kojih je 16 pozitivno na korona virus. Među zbrinutima nema dece.

U kovid ambulanti ATD u Vranju, u sredu, je obavljen 81 pregled.

Više od polovine su bili prvi pregledi i to 42, dok su na kontrolu došla 39 pacijenata.

Krv je uzorkovana kod 45 osoba.

Sačinjena su 34 RTG pluća, urađena 44 brza i 17 PCR testova.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.