Izvor: JUGpress.com, 25.Jun.2020, 17:00

U poslednjih nekoliko dana u Vranju je na koronu pozitivno više od 60 građana.

VRANJE

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju od 128 uzoraka poslatih u utorak, 18 je novoobolelih sa područja Vranja i jedna osoba iz Bujanovca.

Epidemiolog dr Slašan Stanković kaže da dominiraju srednje teške kliničke slike sa upalama pluća.

Na analizu u četvrtak su poslata još 72 brisa.

Dr Stanković >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << napominje da je aktivnost virusa značajna, širenje vrlo ubrzano. U poslednjih nekoliko dana u Vranju je na koronu pozitivno više od 60 građana.

“U dve kovid bolnice u Vranju hospitalizovano je 80 pacijenata, i u njima ima još 39 slobodnih mesta, tako da nemamo za sada nikakav plan da širimo kapacitete” izjavila je  direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić.

Ona navodi da je u sredu u kovid ambulanti u ATD bilo 113 preglada od toga 70 prvih i 43 kontrolnih.

“Tu nam dolaze ne samo pacijenti sa sumnjom na virus kovid 19 već i oni sa respiratornim smetnjama. Prema instrukcijama Republičkog i Gradskog kriznog štaba od petka prošle nedelje smo uveli rad u dve smene u kovid ambulanti u ATD-u. Tu pacijenti  imaju pregled lekara, rentgenski snimak, laboratorijske analize i testiranje na kovid 19. Kovid pedijatrijska ambulanta za decu je u Domu zdravlja i radi 24 sata”, ističe dr Antić.

Od hospitalizovanih pacijenata u kovid bolnicama u Vranju, 15 je na kiseoniku.

“Veći broj pacijenata je sa bronhopneumonijama. Hospitalizujemo pacijente sa simptomima i bronhopneumonijama. Asimptomatski pacijenti koji su pozitivni u samoizolaciji su 14 dana kod kuće”, ističe  dr Antić.

Ona je dodala da su od ponedeljka četiri pacijenta sa težom kliničkom slikom transportovana u KC Niš.

Zdravstveni radnici kažu da svi moraju da shvate ozbiljnost situacije.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Obolelo ukupno 613 ljudi, bitku sa Kovidom izgubilo 16 stanovnika Pčinjskog okruga

Izvor: VOM.rs, 26.Jun.2020, 15:27

Obolelo ukupno 613 ljudi, bitku sa Kovidom izgubilo 16 stanovnika Pčinjskog okruga. . Od početka epidemije u martu u Pčinjskom okrugu je registrovano ukupno 613 obolelih, najviše u Vranju 485, potvrdio je za VOM epidemiolog Zavoda za javno zdravlje dr Slađan Stanković. Pored Vranja, registrovano...

Nastavak na VOM.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.