U nedelju počinju 38. “Borini pozorišni dani”

Izvor: juGmedia, 19.Okt.2018, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nedelju počinju 38. “Borini pozorišni dani”

Lokalna samouprava intenzivno radi na završetku rekonstrukcije zgrade pozorišta. U tome imamo podršku predsednika države Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić. U toku je druga faza rekonstrukcije, nakon čega ćemo krenuti sa opremanjem, rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković na konferenciji povodom početka 38.  tradicionalne manifestacije “Borini pozorišni dani” u Vranju.

Prema njegovim rečima, napori gradskog rukovodstva na poboljšanju kulturne >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << scene, ogledaju se i u činjenici da je budžet ovogodišnjeg festivala najviši u poslednjih pet godina, i iznosi oko 2,2 miliona dinara.

“Grad Vranje izdvaja 1,5 milion dinara, a preostali deo partneri i prijatelji festivala”, naglasio je Milenković.

Gradska većnica za kulturu Zorica Jović govorila je o programu “Borinih pozorišnih dana” i istakla da će i ove godine na repertoaru biti i predstava za najmlađe.

“Prošle godine smo na inicijativu gradonačelnika krenuli sa tom praksom i ona se pokazala izuzetno dobrom. Vodili smo računa i o ceni ulaznica, pojedinačna iznosi 500 dinara, a komplet 2.000”, istakla je Jovićeva.

Moto ovogodišnjeg festivala je “Pozorištem do Pozorišta”, a manifestaciju će otvoriti vranjski ansambl premijerom predstave “Božji ljudi” u režiji Nataše Radulović.

“Vranjsko pozorište najbolje je u ovom delu Srbije. Osećam senzibiletet Bore Stankovića, koji je bez sumnje prognozirao ono što se dešava danas. Zadržali smo taj duh i dodali savremeni pristup”, rekla je Radulovićeva.

Direktor Pozorišta “Bora Stanković” Nenad Jović, istakao je da će publika u Vranju biti u prilici da vidi ostvarenja profesionalnih pozorišta, a da neće izostati i prateći programi.

“Prvi put imamo sva profesionalna pozorišta na festivalu. Zahvaljujemo se brojnim partnerima i sponzorima koji nam pomažu da u uslovima nepostojanja pozorišnog doma obavljamo svoju delatnost”, naglasio je Jović.

Pozorišni festival će u Vranju trajati od 21. do 26. oktobra.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

U nedelju otvaranje 38. BORINIH DANA

Izvor: OkRadio.rs, 19.Okt.2018

Tradicionalni pozorišni festival ,,Borini pozorišni dani", koji se već 38 godina organizuje u čast velikana srpske književnosti Borisava Stankovića, počinje u nedelju 21. oktobra. Na konferenciji održanoj tim povodom gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je istakao da lokalna samouprava...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.