Izvor: JUGpress.com, 07.Avg.2020, 18:55

U kovid bolnicama u Vranju smeštena su 92 pacijenta, ima 123 slobodna mesta

VRANJE

Prema najnovijim podacima ukupan broj pacijenata koji se od koronavirusa leči u Zdravstvenom centru u Vranju je 92. Od tog broja na kovid 19 pozitivno je 38 osoba.

Na kućno lečenje otpušteno je 12 pacijenata, jedan  je transportovan u Niš, a dva u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Surdulici.

U kovid bolnicama u Vranju ima >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << 123 slobodna mesta.

Tokom jučerašnjeg dana, u Kovid ambulanti  u Vranju, u četvrtak, su obavljena 164 pregleda. Prvih je bilo 39, a kontrolnih 125. Uzorkovana je krv kod 97 lica i sačinjeno 116 RTG snimaka pluća. U ATD ambulanti urađeno je 55 brzih i 50 PCR testova.

U Vranju je u vreme pandemije koronavirusa bilo slučajeva reinfekcija, rekla je medijima direktorka Zavoda za javno zdravlje dr  Svetlana Stojanović.

Ona je pojasnila da su to slučajevi kada su pacijenti, koji su preležali kovid19, ponovo bili pozitvni.

„Bilo je slučajeva gde su naši pacijenti, koji su preležali koronavirus, imali dva negativna testa, kao i IGG antitela.  I pored toga desilo se da ista osoba nakon određenog vremena opet bude pozitivna. To znači da je njihov imunitet postojao, ali je bio nedovoljan. Ili je novi nalet infekcije bio toliko jak da je došlo do ponovnog inficiranja“, rekla je direktorka.

Ona je dodala da se brzim testovima radi samo prisustvo antitela, ali ne i ispitivanje na to kolika je njihova moć, odnosno kolika je odbrambena moć organizma.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.