U četvrtak obeležavanje Dana državnosti u Vranju kod Karađorđeve biste

Izvor: OkRadio.rs, 13.Feb.2024, 12:42

U četvrtak obeležavanje Dana državnosti u Vranju kod Karađorđeve biste

U četvrtak, 15. februara, prigodnom svečanošću ispred bareljefa Voždu Karađorđu na glavnom šetalištu, Grad Vranje obeležiće Dan državnosti i 220. godišnjicu Prvog srpskog ustanka. Ovaj datum praznuje se kako u znak sećanja na početak Prvog srpskog ustanka za oslobođenje od turske vladavine 1804. godine, tako i u znak sećanja na proglašenje prvog modernog srpskog Ustava 1835. godine, koji je poznat kao Sretenjski ustav. Rukovodstvo Grada Vranja na bareljef Voždu Karađorđu položiće vence i cveće, a prisutnima će se obratiti predsednica Skupštine grada Zorica Jović. Skup počinje u 11 sati.  

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Grad Vranje obeležava u četvrtak Dan državnosti

Izvor: JUGpress.com, 13.Feb.2024

VRANJE..Ispred bareljefa Voždu Karađorđu na glavnom šetalištu Grad Vranje obeležiće Dan državnosti i 220. godišnjicu Prvog srpskog ustanka u četvrtak, 15. februara u 11 časova, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja...Rukovodstvo Grada Vranja na bareljef Voždu Karađorđu...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.