U akciji pomoći kovid bolnicama u Vranju do sada prikupljeno skoro 800.000 dinara

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jul.2020, 14:47

U akciji pomoći kovid bolnicama u Vranju do sada prikupljeno skoro 800.000 dinara

Danas je poslednji dan prikupljanja novca za akciju pomoći kovid bolnicama i ambulanti u Vranju, a donacija će Zdravstvenom centru biti uručena u petak, 17. jula. U akciji “Naš grad, naši ljudi, naša zemlja” je do sada učestvovao 151 donator, prikupljeno je blizu 800.000 dinara, a velika je i donacija u robi, kažu iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost.

Na donatorski račun Centra uplaćeno je 570.440 dinara, a na sajtu donacije.rs 197.878 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dinara, kažu iz Udruženja. Plan je da se od prikupljenog novca kupe potrepštine koje nedostaju i da se donacija uruči u petak.

Pored vranjskih kovid bolnica i kovid ambulante, na insistiranje naših sugrađana, deo donacije preusmeriće se i na surduličku kovid bolnicu - kaže PR Udruženja CMTDO Jelena Marinković.

Prema njenim rečima, Udruženje je zbog urgentnih molbi već uručilo neki deo donacije.

Četvrtoj kovid bolnici u Vranju smo uručili mašinu za pranje i sušenje veša, 30 jastuka, 2 pulsna oksimetra, dva digitalna toplomera, 100 maski, 100 para rukavica, 5 litra sapuna, 10 litra asepsola, 12 litra alkohola i ubruse. Najveća kovid bolnica u zgradi stare Hirurgije dobila je dva pulsna oksimetra. Donacija je poslata i Zdravstvenoj stanici u selu Vlase - oni su dobili beskontaktni toplomer, maske, rukavice i medicinski alkohol. Uručeno je i pet posteljina za potrebe kovid porodilišta - kaže Marinkovićeva.

Za pripremu večere zaposlenima u kovid bolnicama zadužen je vlasnik lokalne kafane u Vranju; foto: Privatna arhiva Dodaje da je vlasnik kafane “Gradska meana” Ivica Cvetković počeo da priprema večeru za sve zaposlene u vranjskim kovid bolnicama.

Najveća donacija je 100.000, a najmanja 500 dinara, ali imaju jednaku vrednost. Među donatorima su javna preduzeća, pojedinci, međunarodne organizacije, privrednici iz Vranja. Bilo je uplata iz Preševa, Trgovišta, Beograda, Kragujevca i dijaspore. Gotovo svaki Vranjanac je izdvojio bar po litru sredstva za higijenu. Ovakvo jedinstvo se ne pamti i to ovu akciju čini još važnijom - kaže Marinkovićeva.

Kako bi pomogli zdravstvenim radnicima i obolelima od korone iz Pčinjskog okruga, ljudi iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost pokrenuli su pre dve nedelje akciju prikupljanja sanitetske opreme i neophodnih potrepština za bolje funkcionisanje kovid bolnica i ambulanti u Vranju.

Mesto gde zainteresovani mogu doneti robu je Lovćenska 3, Vranje, a račun za uplatu novca 160-0000000509908-42, poziv na broj ZC01-1 ili ZC01-2 ili na sajtu Donacije.RS.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.