Izvor: JUGpress.com, 10.Nov.2021, 20:29

U Vranju usvojen drugi rebalans budžeta

VRANJE

Odbornici Skupštine grada Vranja, na sednici koja je održana danas, usvojili su drugi rebalans budžeta za ovu godinu.

O tome je govorio gradski većnik zadužen za budžet i finansije Bojan Kostić.

Kako je istakao za 193 miliona dinara veća je prihodna strana u odnosu na prethodni rebalans budžeta.

„Ukupna projekcija budžeta koja se predlaže drugim rebalansom je 3,29 milijardi dinara, što je za 193 miliona više u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << na prethodni.

Glavni razlozi za to su povećanja na prihodnoj strani budžeta u vezi sa ostvarenjem većih prihoda od poreza na zarade i doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta“, rekao je Kostić.

On je dodao da se, izdvajaju značajna sredstva za projekte koji se realizuju zajedno sa Republikom.

„Grad izgradnju Regionalnog centra za vanredne situacije i stanova za pripadnike snage bezbednosti sufinansira sa oko 75 miliona dinara.

Za finansiranje nadzora nad radovima na rekonstrukciji Zdravstvenog centra i izgradnji kotlarnice na bio masu iz budžeta grada izdvaja se oko 20 miliona.

Za saobraćajnu infrastrukturu predviđena su sredstva u iznosu od 278,5 miliona, za predškolsko obrazovanje 504,2, a za funkcionisanje i održavanje škola 257 miliona dinara“, rekao je većnik.

Kostić je istakao da su ovim rebalansom značajna sredstva odvojena za uređenje puteva i izgradnju vodovodne mreže u seoskim mesnim zajednicama, kao i izgradnju sportskih terena.

Usvojena je i Odluka o konverziji potraživanja poverioca u trajni ulog Holding kompanije Pamučni kombinat „Jumko“.

Odluka je doneta u skladu sa preporukom Vlade Republike Srbije, koja je dala saglasnost da svoje nenaplaćene prihode u ovoj vranjskoj kompaniji konvertuje u kapital ovog preduzeća i preporučila svim ostalim državnim poveriocima da učine isto.

Odbornici su usvojili i Rešenje o imenovanju Jelene Marković za glavnog urbanistu Grada Vranja, kao i Odluku o sprovođenju Javnog konkursa za imenovanje direktora JP „Uprava Banje“, Vranjska Banja. Na današnjoj sednici usvojeni su i Rešenja o razrešenju i imenovanju članova upravnih odbora pojedinih javnih preduzeća i ustanova i članova školskih odbora pojedinih srednjih škola na teritoriji grada Vranja.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.