Izvor: JUGpress.com, 04.Apr.2023, 19:44

U Vranju urolog vređao pacijentkinju , u Zdravstvenom centru kažu da on “radi preko svojih mogućnosti”

VRANJE

Da li je to što “radi preko svojih mogućnosti”, kako je saopštio Zdravstveni centar, dovoljno opravdanje za ponašanje vranjskog urologa koji je vređao i psovao sedamdesetogodišnju pacijentkinju, ipak bi trebalo da odluči nekakav etički savet.

Dodatno pitanje je da li je njemu pacijentkinja kriva što radi “preko svojih mogućnosti” ili pak mora neko da priupita rukovodstvo Zdravstvenog centra u Vranju šta su oni uradili da se ne pojavi problem >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << “manjka urologa u Pčinjskom okrugu”, na šta ukazuju u svom saopštenju.

Sve ovo bi sigurno prošlo ispod radara da se na društvenim mrežama nije pojavio snimak iz ordinacije urologa u Zdravstvenom centru Vranje na kome se vidi ( i čuje) kako vređa pacijentkinju.

On je vređao stariju pacijentkinju jer, kako je rekao, nije trebalo da dođe tu na pregled.

Uz povike i psovke oterao ju je u ambulantu, sa obrazloženjem da ne treba da je on pregleda.

Na objavljenom snimku se čuje kako doktor pacijentkinji govori: “Od svih problema koje imate, Vi dolazite na urologiju za gluposti neke.”

Pacijentkinja je odgovorila: “Pa tako nam je rekla doktorka.”

Doktor je odgovorio psovkom i oterao pacijentkinju u ambulantu.

Posle medijkih natpisa o ovome oglasio se i vranjski Zdravstveni centar sledećim saopštenjem.

“Rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje je, po saznanju o neželjenom događaju u Službi urologije, postupilo u skladu sa Poslovnim kodeksom za zaposlene u Zdravstvenom centru Vranje i Pravilnikom o kućnom redu.

Najpre želimo da istaknemo da ne opravdavamo, u najmanju ruku, neprijatno i pežorativno ponašanje doktora, ali i da istaknemo ono što se ne pominje i ne vidi na snimku, a to je da je pacijentkinja pregledana i da u ovom slučaju ne postoje medicinski propusti.

Reč je o lekaru sa dugogodišnjim radnim stažom i velikim iskustvom koji radi preko svojih mogućnosti iznad postojećih normativa uz manjak urologa u Pčinjskom okrugu i svakodnevno premašuje broj pregleda.

Žalimo zbog neprijatnosti koju su pacijenti doživeli ovom prilikom”, navodi se u ovom saopštenju. (kraj) LJS/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.