Izvor: JUGpress.com, 28.Apr.2021, 21:52

U Vranju, u četvrtak i petak, biće vakcinisano preko 500 građana Severne Makedonije

VRANJE

U Sportskoj hali u Vranju organizovana je imunizacija građana Severne Makedonije. Za imunizaciju u Vranju prijavilo se 507 Makedonaca. Oni će se vakcinisati u toku današnjeg i sutrašnjeg dana Pfajzer vakcinom.

„Ukoliko je kod nekoga ona kontraindikovana, po instrukcijama Ministarstva zdravlja ti građani će primiti Sinofarm vakcinu“, kaže dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra.

Imunizacija Makedonaca u Vranju organizovana je pod >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << okriljem Ministarstva zdravlja i obavlja se po unapred utvrđenom rasporedu i dostavljenim spiskovima.

Ovo je treća akcija imunizacije građana iz susedne zemlje i zaključno sa ovom, vakcinu bi trebalo da primi više od 800 ljudi.

Svi oni koji su došli u Vranje oduševljeni su što im je omogućeno da se vakcinišu, s obzirom da u njihovoj zemlji, kako kažu, još uvek je nizak stepen imunizacije. Tek se u maju očekuje masovna vakcinacija u Severnoj Makedoniji. Oni koji nisu želeli da čekaju iskoristili su pruženu šansu koju im je Srbija omogućila.

To potvruju i reči jednog od njih.

Dančo Beribak iz Skoplja kaže da je došao u Vranje da se vakciniše, jer kod njih još uvek nema vakcine

”Primio sam vakcinu, zadovoljan sam. Osećam se dobro. Smatram da je vrlo važno što sam se vakcinisao i apelujem na sve ljude da to učine, jer svesni smo kakva je situacija i siguran sam da je vakcina jedini način da se koroni stane na put“, rekao je Miroslav Vidoeski iz Tetova.

„Došlo je mnogo Makedonaca koji nisu na spiskovima i žao mi je što njih nećemo moći da vakcinišemo. Dok sa jedne strane, kod njih vidim veliku želju da prime vakcinu i koliko im je značajna, iznenađena sam što u Srbiji ima toliko građana kojima je vakcina dostupna, a još uvek se kolebaju ili ne žele da se vakcinišu. Mislim da to nije u redu“, kaže dr Antić

Ona je apelovala na građane da se što pre podvrgnu imunizaciji kako bi se stvorio kolektivni imunitet i kako bi se vratili uobičajenom žiivotu.

Za vreme prvomajskih i uskršnjih praznika, odnosno u petak, subotu i u nedelju neće se obavljati imunizacija građana. Biće nastavljena od od ponedeljka, 3. maja, i to u Sportskoj hali i Patronažnoj službi Doma zdravlja, kao i u seoskim sredinama.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.