U Vranju sportske igre za decu uz promociju fer-pleja, rodne ravnopravnosti i nenasilja

Izvor: JužneVesti.com, 23.Apr.2023, 14:30

U Vranju sportske igre za decu uz promociju fer-pleja, rodne ravnopravnosti i nenasilja

Devojčice i dečaci uzrasta od 11 do 14 godina imaće priliku da se u ponedeljak, 24. aprila, od 11 sati, na Gradskom stadionu u Vranju, oprobaju u različitim sportovima, upoznaju sa sportskim rekvizitima i razgovaraju sa nekim od više od 30 trenera, koliko će biti na raspolaganju. Iz Udruženja građana “Atina” kažu da je ideja promocija nenasilja, fer-pleja u sportu i rodne ravnopravnosti.

Događaj će, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << najavama organizatora, trajati četiri sata i deo je pilot projekta Evropske unije “Engaging with gender-based violence through sport”.

Iz Udruženja “Atina” kažu da je društvo suočeno sa diskriminacijom, nejednakim šansama i prilikama, društvenim isključivanjem i rodno zasnovanim nasiljem i da su takvi sportski događaji zato važni.

Odlučili smo da kroz partnerstva, a korišćenjem sporta i metoda neformalnog obrazovanja, iniciramo pozitivne promene u društvu i ponudimo alternativna rešenja za postojeće probleme u ovim oblastima - navode iz Udruženja.

Organizatori napominju da će u slučaju loših vremenskih uslova događaj da se održi u Sportskoj hali u Vranju, u istom terminu.

Dodaju da su značajno pomogli lokalni partneri - ŽFK Dinamo, OFK Vranje, Škola fudbala, RK Feniks, OK Panda, Football Futsal Academy 23, OŠ “Radoje Domanović” i Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Vule Antić”, uključujući preko 30 trenera, sportskih radnika, predstavnika organizacija civilnog društva i institucija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.