Izvor: JUGpress.com, 30.Okt.2020, 19:48

U Vranju se povećava broj zaraženih korona virusom

VRANJE

Od 106 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 18 je pozitivno na koronavirus, od kojih je 10 iz Vranja, tri iz Bujanovca, četiri iz Preševa i jedan iz Vladičinog Hana.

Epidemiolog dr Slađan Stanković izjavio je medijima da se u Zavodu za javno zdravlje u Vranju svakodnevno radi na suzbijanju epidemije izazvane korona virusom, ali i  pored toga, tokom poslednje dve nedelje sedam osoba iz ove ustanove >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je obolelo od kovida-19.

U Kovid ambulanti ATD u četvrtak je obavljeno 109 pregleda. Od toga je 45 bilo prvih..

Uzorkovana je krv kod 71 pacijenta i sačinjeno 65 RTG pluća. Urađena su 22 PCR i 55 brzih testova.

Upala pluća je dijagnostikovana kod 12 pacijenata.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra u Vranju hospitalizovana su 34 pacijenta, od kojih je 26 pozitivno na koronavirus.

Sa upalom pluća je 30 osoba, na kiseoniku 14.

Primljeno je šest, a otpušteno je 10 lica.

Za Niš su transportovana dva, a za Surdulicu jedan pacijent. Među hospitalizovanima nema dece. U kovid bolnici u Vranju ima 146 slobodnih postelja.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Još 23 obolelih u Pčinjskom okrugu

Izvor: VOM.rs, 31.Okt.2020, 11:35

Još 23 obolelih u Pčinjskom okrugu. . Najnoviji rezultati testiranih na koronavirus u okrugu ne ulivaju optimizam, jer je kod još 23 osoba potvrđena korona, od 83 uzorka. Ponovo je najveći broj obolelih iz Vranja 11, četiri iz Bujanovca, pet iz Preševa i po jedna iz Vladičinog Hana, Trgovišta...

Nastavak na VOM.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.