U Vranju se ponovo rade laparoskopske operacije

Izvor: juGmedia, 20.Okt.2013, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vranju se ponovo rade laparoskopske operacije

VRANJE – Posle desetogodišnje pauze na hirurškom odeljenju  Zdravstvenog centra u Vranju uz pomoć medicinskih stručnjaka iz Niša ponovo se rade laparoskopske operacije. Profesor doktor Miško Stojanović, sa svojim timom iz Kliničkog centra u Nišu obavio je prve zahvate, a kako je najavio direktor vranjskog zdravstvenog centra on će jednom,do dva puta mesečno obavljati intervencije u Vranju dok tamošnji lekari ne >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << budu obučeni za korišćenje novog laparoskopskog aparata, dobijenog iz Ministarstva zdravlja.

Pre desetak godina laparoskopske operacije bile su praksa na odeljenju vranjske hirurgije, ali  zbog niza okolnosti i  loših međuljudskih odnosa  njihovo izvođenje je prekinuto, pa su pacijenti iz ovog kraja zahvate obavljali u Surdulici i Nišu.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.