Izvor: JUGpress.com, 17.Maj.2021, 21:45

U Vranju revakcinisana 441 osoba

VRANJE

U Sportskoj hali u Vranju danas je nastavljena imunizacija građana. Prema planu za masovnu imunizaciju stanovništva, za danas je predviđena revakcinacija 441 osobe.

Drugu dozu ruske vakcine  primiće 430 i kineske šest građana, a u Vranjskoj Banji za revakcinaciju Sinofarmom je predviđeno pet lica.

U toku dana mogu se vakcinisati i svi zainteresovani građani bez prijavljivanja i zakazivanja.

 „Nakon proslave prvomajskih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i uskršnjih praznika, beležimo povećano javljanje naših sugrađana za prvu dozu vakcine. Javljaju se i mlađe i starije osobe za razliku od marta i aprila gde je i odziv građana za vakcinaciju bio slabiji, sada to nije slučaj. Naši sugrađani mogu i dalje da biraju kojom će se vakcinom vakcinisati i dostupne su im sve vakcine“, rekao je dr Slađan Mladenović, koji od od prvog dana vakcinacije, 8. januara, radi na imunizaciji, najpre zdravstvenih radnika, a potom od 20. januara i na masovnoj vakcinaciji stanovništva.

On je podsetio da je sama procedura primanja vakcine izuzetno kratka, da su dobro organizovani i nema mnogo zadržavanja građana prilikom vakcinacije.

„Nije bilo lako godinu dana živeti i raditi pod maskama sa svim što nam je epidemija donela i na izmaku smo svih i psihičkih i fizičkih snaga, svi zajedno. Moramo da iskoristimo to što je virus ranjen vakcinacijom, da uspešno nastavimo sa imunizacijom, zadamo konačan udarac epidemiji, konačno je stavimo pod kontrolu i vratimo se životu od ranije“, zaključio je dr Mladenović.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Gužva ispred Novosadskog sajma, građani čekaju revakcinaciju

Izvor: Radio 021, 18.Maj.2021, 11:38

Na Novosadskom sajmu danas je gužva jer oko 3.500 građana dolazi na drugu dozu Astrazeneka i Sinofarm vakcine, saznaje 021.rs.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.