Izvor: JUGpress.com, 24.Maj.2019, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vranju potpisan Memorandum o zaštiti žena

VRANJE

Predsednica Odbora za ljudska prava u Vranju Suzana Antić Ristić potpisala je Memorandum o zaštiti žena sapredstavnicima šest od sedam lokalnih samouprava sa područja Pčinjskog okruga. Potpisivanju nisu prisustvovali jedino predstavanici opštine Surdulica.

O značaju delovanja SOS telefona, kao i potpisivanja ovog dokumenta govorile su Nataša Ivanović, službenica za socijalnu uključenost u Programu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << SWISS PRO i Nataša Okilj, savetnica za rodnu ravnopravnost i ljudska prava u Stalnoj konferenciji gradova i opština

One su istakle značaj rada SOS telefona u Vranju i naglasile da će i ubuduće podržati projekte koji su opravdali postojanje i dokazali svoju održivost.

U ime grada Vranja ovaj dokument potpisao je zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

,,Ponosan sam što je Vranje prvi grad u Srbiji u kojem je upriličeno potpisivanje ovog značajnog dokumenta, koji će biti  još jedna veoma važna karika u zaštiti žena i dece od porodičnog nasilja. Smatram da je dobro što postoji SOS telefon u Vranju koji radi posvećeno i odgovorno. Kao jedini na području Pčinjskog okruga  do sada je na godišnjem nivou imao preko hiljadu poziva. Dostupan je ženama, koje su žrtve  nasilja već 17 godina, 24 časa svih sedam dana u nedelji i  doprinosi smanjenju nasilja. Verujem da će potpisivanjem ovog međuopštinskog Memoranduma o zaštiti žena od nasilja biti još više unapređeni razvoj i održivost specijalizovanih programa za žrtve nasilja u lokalnim zajednicama“, istakao je zamenik Antić.

On je dodao  da će grad Vranje nastaviti da  pruža maksimalnu podršku u suzbijanju porodičnog nasilja i zaštiti žrtava.

Suzana Antić Ristić iz Odbora za ljudska prava u Vranju je rekla da je ovo prvi međuopštinski Memorandum u Srbiji koji u fokusu ima zaštitu žena od nasilja.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.