Izvor: JUGpress.com, 12.Sep.2023, 19:37

U Vranju počeo osmi “Zlatni puž”

VRANJE

U Vranju je svečano počeo osmi Svetski festival dečjeg animiranog filma „Zlatni puž 2023’’ a danas je za učesnike organizovan i svečani prijem u upravi grada.

Prisutne je sinoć na otvaranju pozdravio gradonačelnik Slobodan Milenković .

On je istakao da je grad ponosan na ovu, kako je rekao “malu ali veliku školu”.

„Ta škola se zove Škola animiranog filma, a ponikla je pre 36 godina na inicijativu doktora Vukašina Antića >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i Miroslava Simonovića. Na našu veliku žalost, oni više nisu među nama, ali su za života ostavili veliki trag, upravo, formirajući ŠAF”, rekao je Milewnković i dodao da je ova škola brend Vranja.

Direktorka Škole animiranog filma Jasmina Stojanović rekla je da sa svakim novim izdanjem Zlatnog puža organizatori zadaju nove visine koje treba dostignuti, jer svako novo izdanje mora biti bolje od prethodnog.

“Od večeras do zvaničnog zatvaranja festivala, očekuje nas šest zvaničnih projekcija i prateći program. Život čine i vesele i tužne stvari, pa nas zato pored radionice animacije sa Nikolom Majdakom i izložbe iz naše arhive, sutra očekuje i veče posvećeno našem Mikiju Simonoviću koji je zapravo idejni tvorac Zlatnog puža”, dodala je Stojanović.

Radovan Jokić, v.d. pomoćnika ministra kulture za Savremeno stvaralaštvo rekao je da je ovaj festival prostor koji razvija kreativnost, posebno kod dece i mladih.

“Festival, takođe, ima i izvanredne edukativne kapacitete, ali i realan odnos prema tehnologiji koja nas sustiže. Još jedan važan aspekt je međunarodna saradnja, koja čini vidljivim ne samo Vranje već i Srbiju. Posebno važno za Ministarstvo kulture, jeste činjenica da ovakva manifestacija pruža izuzetan doprinos decentralizaciji kulturnih sadržaja”, rekao je Jokić koji je svečano otvorio Osmi Svetski festival dečjeg animiranog filma „Zlatni puž 2023”. (kraj) DV/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.