U Vranju otvorena Dečja likovna kolonija za osnovce iz Pčinjskog okruga

Izvor: JužneVesti.com, 18.Maj.2021, 08:36

U Vranju otvorena Dečja likovna kolonija za osnovce iz Pčinjskog okruga

Dečja likovna kolonija za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola iz Pčinjskog okruga otvorena je u ponedeljak u Gradskom parku u Vranju i trajaće još dva dana. Prema rečima direktorke Narodnog univerziteta Gordane Dimitrijević, ideja kolonije je promocija umetnosti i kreativnosti, kao i druženje i razmena iskustava.

Ovogodišnja manifestacija će biti održana u dvorištu Narodnog univerziteta i Gradskom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << parku, a ukoliko budu nepovoljni vremenski uslovi, u prostorijama Likovne radionice.

Današnji gosti su učenici osnovnih škola iz Vladičinog Hana, Bosilegrada i Vranjske Banje, sutra će naši gosti biti đaci iz Bujanovca, a u sredu očekujemo učenike iz Surdulice. Cilj Dečije likovne kolonije je promocija umetnosti i krativnosti, odnosno mogućnosti da se deca izraze na ovakav način - kaže direktorka.

Takođe, u okviru ovog druženja, dodaje ona, deca će moći da sarađuju sa članovima Likovne radionice i akademskom slikarkom Vesnom Marinković Stanković, koja vodi radionicu.

Dečju likovnu koloniju pokrenuo je Narodni univerzitet 2019. godine sa idejom da okupi mlade i talentovane ljude zainteresovane za umetnost, a manifestacija prošle godine nije održana zbog epidemiološke situacije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.