Izvor: JUGpress.com, 04.Apr.2023, 19:06

U Vranju opet odloženo suđenje Kantaru zbog pretnji bivšem načelniku Policijske uprave

VRANJE

Pred Osnovnim sudim u Vranju nije održan glavni pretres na suđenju Dejanu Nikoliću Kantaru u slučaju krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti Igora Živkovića, nekadašnjeg načenika Policijske uprave Vranje, jer je okrivljenom Nikoliću pozlilo, javio je OK Radio.

Za razliku od prethodnog puta, okrivljeni Nikolić se pojavio u sudnici u pratnji nekoliko zatvorskih čuvara.

Sud je konstatovao da je Predrag Tomović, advokat Nikolića, otkazao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << punomoćje za zastupanje okrivljenog, kao i da je dostavio sve potrbne dokazae o tome, da zbog kvara na autu koji mu se desio u putu, nije uspeo da stigne na prethodno  suđenje u Vranju.

Takođe, od strane Okružnog zatvora u Vranju, Osnovnom sudu su dostavljeni izveštaji o zdravstvenom stanju Nikolića, koji su zatraženi ranije.

Nikolić je u obraćanju sudu rekao: “ Vi ste mi uništili zdravlje, slali me na psihičko veštačenje, ovo nije sud, već zločin”, a onda je zatražio da interveniše hitna pomoć, jer se oseća loše.

– Smatram da više nisam u mogućnosti da prisustvujem u sudnici i da će postojati potreba da me unesu, jer nisam u stanju da se krećem i da me unesu na nosila.

Takođe, tražim da se omogući, jer postoji potreba za veštačenjem mog zdravstvenog stanja od strane tima lekara različitih specijalnosti.

Kad uđem u ovu ustanovu, doživim stres – rekao je Nikolić u obraćanju sudu.

Sudija mu je na to odgovorio “Da nema potrebe za stresom”.

Nakon toga, sud je doneo rešenje o pauzi, kako bi se Nikoliću ukazala pomoć, jer je hitna pomoć stigla u Palatu pravde.

Nakon ukazane pomoći Nikoliću, sud donosi rešenje da  se glavni pretres ne održi, već da se odloži za 27. april.

Zatraženo je da se do narednog suđenja uradi medicinsko veštačenje da li je Nikolić sposoban da prisustvuje suđenju, da učestvuje i iznosi odbranu, kao i da odgovara na postavljena pitanja.

Takođe, Nikolić bi trebalo i da se izjasni o tome da mu se  odredi advokat.

Izvor: OK Radio

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.