Izvor: JUGpress.com, 05.Nov.2019, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vranju obavljena 163 pregleda

VRANJE

U nedelju, u Zdravstvenom centru Vranje ukupno su obavljena 163 besplatna pregleda. Pored mamografije obavljeni su oftalmološki i neurološki pregledi.

Mamografski pregledi traju duže tako da su pregledane 33  žene starosti od 50 do 69 godina koje podležu skriningu dojki. Bilo je i mlađih pacijentkinja.

„Ovim akcijama obično se odazove veliki broj pacijenata. Do sada smo imali više >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << od 5.000 njih, od kojih je oko 20 procenata upućeno na dalje preglede i dijagnostiku. Značaj prevencije je veliki jer se na taj način, ranim otkrivanjem bolesti, sprečava njen dalji razvoj. To utiče i na uštedu novca koji bi pacijentu bio potreban ukoliko bi došlo do komplikacija“, izjavila je medijima direktorka Zdravstvenog centra u Vranju dr Ljiljana Antić.

Ona je dodala da se putem ovih pregleda podiže svest o preventivi i sprečava produbljivanje nekih bolesti i komplikacija.

„Otrkrivanjem bolesti na vreme, pacijent dobija terapiju i može da vodi kvalitetan život. Ukoliko dođe do komplikacija zbog kasne reakcije mogu se javiti problemi koji su rizični po život”, ističe dr Antić….

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.