U Vranju manji broj gradskih većnika i pomoćnika gradonačelnika

Izvor: juGmedia, 10.Okt.2018, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vranju manji broj gradskih većnika i pomoćnika gradonačelnika

Uoči današnje javne rasprave o Nacrtu Statuta grada Vranja predsednik Skupštine grada Dejan Tričković, rekao je da se izmene odnose na potrebu za usklađivanjem sa novom zakonskom regulativom.

„Pored donošenja Zakona o izmenama i dopunama zakona o lokalnoj samoupravi koji je stupio na snagu 28. juna, izmenjeni su i drugi zakoni koji su vezani za rad i funkcionisanje lokalne samouprave, tako da se javila potreba za usaglašavanjem Statuta grada Vranja sa novim zakonskim normama“, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kazao je Tričković.

Suština ovih promena je, prema njegovim rečima, da se osnaži učešće građana i njihov uticaj na rad Gradske uprave, organa grada, skupštinskih radnih tela i učestvovanje u donošenju odluka u lokalnoj samoupravi.

Gradska većnica za socijalnu politiku i lokalnu upravu Danijela Milosavljević, kaže da se „najveće izmene statuta tiču organa upravljanja“.

„Tako se broj gradskih većnika sa dosadašnjih 11 smanjuje na devet i umesto dosadašnjih pet pomoćnika gradonačelnika, predviđena su tri za Grad Vranje. Za gradsku opštinu Vranjska Banja, izmenama je predviđeno povećanje broja odbornika od 15 na 19 i smanjenje broja pomoćnika predsednika gradske opštine sa tri na jednog“, rekla je Milosavljevićeva.

Nakon javne rasprave, Gradsko veće će utvrditi predlog Statuta, a predsednik Skupštine grada proslediće ga Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu na mišljenje.

Primedbe, sugestije i predlozi na izmene Statuta grada mogu se dostaviti pisanim putem do 12. oktobra na adresu Kralja Milana br. 1 ili na mail predsednikskupstine@vranje.org.rs

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.