Izvor: JUGpress.com, 22.Jan.2021, 21:25

U Vranju još 29 novoinficiranih, Pčinjskom okrugu 52 pozitivna slučaja

VRANJE

U četvrtak je u Vranju testirano 245 osoba sa područja Pčinjskog okruga. Otkrivena su još 52 lica pozitivna na koronu.

Najveći broj zaraženih i dalje je iz Vranja gde su 29 osobe inficirane korona virusom, Surdulice 10, Vladičinog Hana osam, Bujanovca, Preševa i Bosilegrada po dva lica i Trgovišta jedno.

U Zavodu za >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << javno zdravlje u Vranju smatraju da se epidemiološka situacija postepeno smiruje zahvaljujući merama koje su na snazi, dok će rezultati vakcinacije moći da se očekuje tek nakon stvaranja antitela kod vakcinisanih građana.

U Kovid ambulanti u Vranju, u četvrtak, je obavljen 151 pregled, od kojih su 52 prva.

Sačinjeno je 66 RTG pluća, urađen je 61 antigenski test, od kojih је 26 pozitivno. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 8 pacijenata.

U kovid bolnicama u Vranju zbrinuto je 111 pacijenata. Od tog broja 98 je pozitivno na koronavirus.

Sa upalom pluća je 100 pacijenata, dok su na kiseoniku 53.

Na bolničko lečenje primljeno je devet pacijenata, otpušteno je sedam osoba, od kojih jedan transportovan u Klinički centar Niš.

U kovid bolnicama u Vranju ima 49 slobodnih postelja.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.