Izvor: JUGpress.com, 25.Feb.2019, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vranju info dan o programu Kreativna Evropa

VRANJE

U saradnji sa Narodnim muzejom i Javnom bibliotekom „Bora Stanković“ u Vranju Desk Kreativna Evropa Srbija organizuje info dan o programu Kreativna Evropa.

O tome kako na najlakši način obezbediti finansijsku podršku u okviru programa, govoriće Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija.

Prezentacija je namenjena predstavnicima ustanova i organizacija u kulturi iz gradova i opština na jugu Srbije.

Razgovaraće >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << se i o potencijalima projektnih ideja ustanova i organizacija iz Vranja i okoline za ostvarivanje evropske saradnje u okviru ovog programa.

Kreativna Evropa je glavni program Evropske unije za kulturu za podršku projektima u kulturi ustanova i organizacija iz različitih evropskih zemalja.

Programom se podržava ostvarivanje evropske saradnje, inicijative prevođenja i promocije književnih dela evropskih autora u Evropskoj uniji i šire, osnivanje mreža koje omogućavaju konkurentnost i međunarodnu delatnost kulturnog i kreativnog sektora, kao i osnivanje platformi za promociju mladih talenata, njihovih dela i projekata.

Desk Kreativna Evropa Srbija je implementaciono telo programa Kreativna Evropa, oformljeno u okviru Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Zadatak Deska je pružanje podrške ustanovama kulture i organizacijama civilnog društva u Srbiji koje žele da obezbede učešće u programu Kreativna Evropa.

 Događaj čiji je cilj adekvatno informisanje kulturne javnosti o programu i konkursnoj proceduri biće održan, u četvrtak, 28. februara,  u 13 časova u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.