Izvor: JUGpress.com, 23.Nov.2020, 20:31

U Pčinjskom okrugu 44 odsto pozitivno na koronu

VRANJE-PREŠEVO-VLADIČIN HAN

Za ovaj period je karakteristično izuzetno brzo širenje korona virusa i  obolevanje gotovo svih članova porodice, kaže epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju dr Slađan Stanković

„Od 41 uzorka 18 je pozitivnih u Pčinjskom okrugu. Najviše je iz Preševa devet, sa područja grada Vranja sedam i iz Vladičinog Hana dva. Prema najnovijem testiranju, znači >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da je 44 odsto pozitivno na koronu. I prethodnih dana se procenat novoobolelih na području okruga kretao oko 40 posto“, kaže dr Stanković.

On dodaje da se u Preševu, gde su, u subotu, zabeležene 33 novoobolele osobe, situacija komplikuje i da se narednih dana u Pčinjskom okrugu može očekivati povećanje broja obolelih zbog odlaska na slave.

Dr Stanković apeluje na građane da poštuju predviđenu distancu,  nose masku i održavaju higijenu ruku jer se jedino tako može doprineti sprečavanju širenja virusa.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZZJZ NOVI PAZAR: Još 18 pozitivnih na koronu

Izvor: SandzakPress.net, 24.Nov.2020, 15:57

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar, od početka pandemije virusa korona testirano je 15.499 lica od čega je 1.749 bilo pozitivno. Novozaraženo je 16 lica iz Novog Pazara i dva iz Raške. U poslednjih 15 dana, u Novom Pazaru je virus korona potvrđen kod 260 lica, što bi moglo predstavljati...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.