Izvor: JUGpress.com, 27.Nov.2020, 18:52

U Pčinjskom okrugu 130 pozitivnih, u Vranju 78

VRANJE-BUJANOVAC-VLADIČIN HAN-SURDULICA-TRGOVIŠTE-PREŠEVO

Prema podacima Zavoda za javno zravlje u Vranju od 299 uzoraka sa teritorije Pčinjskog okruga 130 je pozitivno na koronavirus.

Samo na teritoriji Grada Vranja je 78 pozitivnih građana. Iz Bujanovca 19, Vladičinog Hana 12, Surdulice 10, Trgovišta sedam i  Preševa četiri.

U odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << na uzete uzorke 43 posto građana su pozitivni.

Epidemiolozi kažu da je i dalje neophodno da se građani pridržavanja svih mera koje su na snazi, kako bi bilo onemoguđeno da se virus širi.

Kovid bolnice Zdravstvenog centra u Vranju imaju 58 slobodnih krevata. Trenutno su na hospitalizaciji 92 pacijenta, od kojih 87 imaju kovid-19.

Sa upalom pluća je 90 pacijenata, na kiseoniku 39.

Primljena su četiri, a otpušteno 12 pacijenata. U Niš i Surdulici transportovani su po jedan pacijent.

U Kovid ambulanti ATD u Vranju, u četrtak, je obavljeno 257 pregleda, prvih je bilo 123. Krv je uzorkovana kod 132 osobe. Sačinjena su 133 RTG pluća.

U toku jučerašnjeg dana urađeno je 59 brzih i 108 PCR testova. Upala pluća je dijagnostikovana kod 37 pacijenata.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.