U Edukativnom centru produženi dnevni boravak i stvaralačke radionice za najmlađe

Izvor: juGmedia, 24.Feb.2018, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Edukativnom centru produženi dnevni boravak i stvaralačke radionice za najmlađe

Novi Centar za edukaciju i usavršavanje „Elementi“ u Vranju osmišljen je za decu koja bi vreme van škole i vrtića provodila na vrlo kreativan način korišćenjem elemenata Montesori metode, učila uz zanimljive materijale i pozitivan stav obrazovanih vaspitača.

Edukativni centar se sastoji iz dva različita programa – program produženog dnevnog boravka za decu od 6 do 10 godina i program stvaralačke radionice za decu od 5 do 15 godina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
Voditeljka programa produženog boravka Tatjana Petrušijević, kaže da je celokupan program osmišljen kako bi deci pružio pomoć u savladavanju školskih zadataka, prihvatanju radnih i stvaralačkih navika kao nešto što je za dete neophodan uslov da bi postalo osoba od integriteta.

Sa decom u centru učimo, ali ne na klasičan način, već sprovođenjem Montesori metode. Mi kao edukativni centar imamo pravo da koristimo elemente te metode, a to znači korišćenje svih materijala za rad koji će deci olakšati učenje. Ta metoda podrazumeva i posebne načine ophođenja učitelja sa detetom gde učitelj po više nadgleda detetov rad i pomaže samo kada dete ne može da se snađe“, rekla je Petrušijević na prezentaciji programa novog centra.

Vaspitači i deca, ističe, zajedno stvaraju znanje korišćenjem elemenata Montesori metode – istraživanje, orijentacija, red, mašta, kretanje, rad, manipulacija, ponavljanje, preciznost, usavršavanje, komunikacija, dok će deca na radionicama svoja saznanja usavršavati.

Naš kreativni tim „Elementi“ čine ljudi od integriteta i majstori svog zanata. Imamo sertifikovane Montesori učitelje koji će da rade sa decom u dnevnom boravku, zatim diplomirani defktolog-surdolog koji će raditi sa decom koja imaju govorno-jezičke smetnje, diplomirani slikar, nastavnica likovne kulture, glumci, modni kreator, ilustrator i dizajner koji će sa decom da radi na stripu i kompjuterskom crtanju, novinarka koja će učiti decu kako stvarati i konzumirati medijski sadržaj. U našem timu imamo i pedagoškinju i instruktorku joge, matematičara i osobu koja vodi klub mladih mama i beba“, navodi Petrušijević.

U novom edukativnom centru, prema njenim rečima, uči se slobodno na radionicama srpskog jezika, matematike, mentalne aritmetike, šaha, kosmičkog znanja, filozofije za decu, filolaba (učenje engleskog i francuskog jezika), umetnosti čula, mentalne gimnastike.

Stvaralačke radionice za decu od 5 do 15 godina podrazumevaju likovni studio, pripremne časove za polaganje završnog ispita iz matematike i srpskog jezika, vajarsku radionicu, glumačku i novinarsku radionicu, Filolabov teatar (pozorišna radionica na engleskom i francuskom jeziku), jogu za decu, arhidizajn“, ističe ona i dodaje da su za decu koja borave u centru predviđena dva ili tri obroka (doručak, užina i ručak), zavisno od perioda koji provode u toku dana, između 8 i 17 časova.

Edukativni centar Vranje 26. 27. i 28. februara nudi besplatne boravke za sve zainteresovane koji žele da se uvere u kvalitet ovih programa.

Volimo da radimo sa decom i u tome smo nesebični“, zaključuje Petrušijević.

Upis traje tokom cele godine, a sve informacije mogu se dobiti pozivom na broj telefona

065/94-20-200, 064/588-14-63 ili 017/74-20-200

Edukativni centar se nalazi u Ulici Nemanjina 1A u Vranju.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.